Mainos

Mies työnsi sormensa poliisin silmään ja aiheutti pitkäaikaisen käsivamman – ehdollinen tuomio

40-vuotias mies on tuomittu poliisin pahoinpitelystä kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen Espoon käräjäoikeudessa.

Pahoinpitelyyn viime vuoden helmikuussa johtaneet tapahtumat saivat alkunsa poliisille tulleesta vahingontekoilmoituksesta. Epäilty oli rikkonut kyynärpääiskulla takaoven ikkunalasin yrityksen omistuksessa olleesta pakettiautosta. Partio tavoitti epäillyn Leppävaaran Shelliltä. Poliisien puhuttelun aikana epäilty oli hyökännyt toisen poliisin kimppuun, raapinut poliiisin kasvoja ja työntänyt sormensa tämän silmään.

Epäilty oli vastustanut poliisin kiinniottoa vielä maahan painettuna, ja kun poliisi oli ryhtynyt laittamaan hänelle käsirautoja, oli mies vääntänyt poliisin peukaloa kohti rannetta.

Lääkärintarkastuksessa selvisi, että poliisi oli saanut kahakassa ruhjeen silmäänsä sekä peukaloonsa pitkäaikaisen vamman, joka keskeytti poliisin aktiivisen harrastuksen loppuvuodeksi. Poliisin oli määrä osallistua samana vuonna brasilialaisen jiu-jiutsun mestaruuskisoihin. Normaalisti poliisi harjoitti lajia neljä kertaa viikossa.

Tapahtumissa kuultiin todistajana myös poliisin partioparia, joka sai kaadettua epäillyn maahan huoltoasemalla kesken kahakan.

Epäilty kertoi seuraavan päivän kuulusteluissa, ettei hän muistanut tapahtumia. Hänet oli kiidätetty poliisin säilöstä suoraan Jorvin sairaalaan persoonallisuushäiriönsä vuoksi. Lääkärinlausunnon mukaan miehen sairauteen kuuluu harhaisuutta sekä muun muassa psykoottista aggressiivisuutta. Sairauskertomuksen mukaan mies ei ole ymmärtänyt sairautensa vakavuutta ja jättänyt usein lääkityksensä käyttämättä.

Epäilty myönsi tekonsa. Ehdollisen tuomion lisäksi hänet tuomittiin maksamaan vammautuneelle poliisille 1300 euroa kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta. Käräjäoikeus lievensi tuomiota tuomitun terveydentilan takia. Kyseessä oli myös miehen ensimmäinen rikostuomio. Epäilty oli viikko tapahtumien jälkeen joutunut pitkälle sairaalahoitojaksolle, josta ainakin osaksi aikaa suljetulle osastolle.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen ja siitä voi valittaa hovioikeuteen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.