Potilas pahoinpiteli kaksi hoitajaa Jorvin sairaalan päivystyksessä

Viisikymppinen mies on tuomittu kahden Espoon Jorvin sairaalan hoitajan pahoinpitelystä.

Välikohtaus sattui sairaalan päivystyksessä eräänä viikonloppuna marraskuussa 2021. Mies oli käyttäytynyt päivystyksessä arvaamattomasti, minkä johdosta lääkäri oli määrännyt hänelle rauhoittavaa lääkettä.

Kun hoitaja lähestyi miestä ruiskun kanssa, mies pomppasi ylös nyrkit pystyssä ja alkoi huitoa aggressiivisesti. Hoitaja peruutti poispäin, mutta mies lähti jahtaamaan häntä pitkin sairaalan käytäviä.

Lopulta hoitaja päätyi umpikujaan ja mies alkoi lyödä ja potkia.

Hoitajamies kertoi oikeudessa, että potilas löi häntä muutaman kerran kasvoihin, vatsaan ja reiteen. Hän meni tilanteessa kyyryyn ja yritti suojella itseään.

Avuksi riensi pian takaa-ajoa todistanut naishoitaja, joka yritti repiä raivokasta potilasta mieshoitajan kimpusta. Potilas kuitenkin huitaisi myös häntä nyrkillä.

Mieshoitajan mukaan potilaan taltuttamiseen tarvittiin lopulta 7 tai 8 henkilöä.

Ei saapunut oikeuteen

Asiaa puitiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa kevättalvella. Kahdesta pahoinpitelystä syytetty potilas ei saapunut haasteesta huolimatta selvittämään asiaa oikeuteen.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen hoitajien sekä tilannetta todistaneen sairaalan työntekijän kertomusten perusteella. Todisteina väkivallan aiheuttamista vammoista oli myös lääkärinlausuntoja.

Vuonna 1970 syntynyt mies määrättiin 90 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen. Miehelle jää sakoista maksettavaa yhteensä 810 euroa.

Lisäksi hän joutuu maksamaan pahoinpitelemilleen hoitajille vahingonkorvauksia kivusta ja särystä:  mieshoitajalle 500 euroa ja naishoitajalle 300 euroa.

Tuomio tuli tänään. Se ei ole lainvoimainen, eli siihen voi hakea muutosta hovioikeudesta.

Lue myös:

    Uusimmat