Mainos

Mies trokasi yli tonnin nuuskaa ja 13 000 litraa alkoholia Ruotsin-laivoilta – lasku yli 360 000 euroa

Nuuskan ja viinan trokaus Ruotsin-laivoilta ja Virosta kävi kalliiksi 36-vuotiaalle miehelle.

Satakunnan käräjäoikeuden mukaan mies salakuljetti Suomeen vuosien 2012-2014 aikana yli tonnin nuuskaa ja myi sitä muille Porin seudulla. Alkoholia mies toi yli 13 000 litraa. Sitäkin mies välitti tuomion mukaan eteenpäin. 

Mies tunnusti teot ja vältti sen ansiosta vankilan. Oikeus arvioi, että teoista olisi tuomittu tavallisessa oikeudenkäynnissä noin kaksi vuotta ja kolme kuukautta vankeutta. Tunnustamisen takia mies sai kuitenkin puolitoista vuotta ehdollista. 

Tuomio tuli muun muassa salakuljetuksesta ja törkeistä veropetoksista. Mies tuomittiin lisäksi maksamaan yhteensä valtiolle yli 360 000 euroa korvauksena välttämistään tupakka-, alkoholi- ja muista veroista.

SK: Syytettyjen joukossa useita porilaisia urheilijoita

Tapaus liittyy suurempaan oikeudenkäyntikokonaisuuteen, jossa syytettynä on kaikkiaan 12 henkilöä. Nuuskan salakuljetusrinkiin liittyviä oikeudenkäyntejä käydään vielä torstaina ja perjantaina.

Satakunnan Kansa -lehden mukaan joukossa on useita porilaisia urheilijoita, muun muassa Jokerien KHL-joukkueessa pelaava Mika Niemi.

Lehden mukaan syytettynä on myös muun muassa jalkapallojoukkue FC Jazzin viime kauden kapteeni Samu-Petteri Mäkelä sekä uransa jo päättäneitä SM-liigassa pelanneita jääkiekkoilijoita. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.