Mies tirkisteli naisten hameiden alle kännykällä: "Kuuluu perusoikeuksiin"

Teknologia on kehittynyt niin huimaa vauhtia, että lainsäädännöllä on vaikeuksia pysytellä perässä.

Yhdysvalloissa Massachusettsin korkein oikeus on päättänyt, että naisista tirkirkisteleviä hamekuvia kännykällään ottanut mies ei syyllistynyt laittomaan toimintaan. 

Oikeuden päätöksen mukaan tirkistelyyn liittyvät lait eivät päde hameen alle kyttäämiseen, koska naisilla oli ollut vaatteet päällään.

Teknologiasivusto Cnet kertoo, että lait suojaavat tirkistelyltä sellaisissa tapauksissa, joissa ihmiset ovat ilman vaatteita tai puolipukeissa, kuten sovituskopeissa tai kotonaan. Julkisilla liikennevälineillä kulkevat eivät päätöksen mukaan kuulu tämän piiriin

31-vuotias mies pidätettiin vuonna 2010, kun hän oli ottanut tirkistelykuvia metrossa. Miehen asianajan mukaan tämä kuului hänen päämiehensä perustuslaillisiin oikeuksiin. Lakimiehen mukaan kaikki kuvatut kohteet olivat olleet näkyvillä eikä mies ollut omilla toimillaan edesauttanut paljastavien kuvaustilanteiden syntyä.

Oikeuden päätöksen mukaan kyseessä ei ollut laiton tirkistely, koska matkustajilla oli vaatteet päällään.

Mielenkiintoista on, että oikeuden mukaan kyseinen toiminta kuitenkin pitäisi olla laitonta.

Massachusettsin edustajainhuoneen puhemiehen mukaan oikeuden päätös on lain hengen vastainen ja asetuksia tullaan päivittämään vastaamaan nykyteknologiaa.

Lue myös:

    Uusimmat