Mies, tästä syystä nainen ei saa orgasmia kanssasi!

Miehen asenne naista kohtaan saattaa jättää naisen orgasmit puolitiehen.

On olemassa monia syitä siihen, miksi orgasmi jää joskus saavuttamatta: liian lyhyt esileikki, stressi, väsymys, muut huolet, huono päivä. Yksi erityinen tekijä saattaa johtaa tutkimuksen mukaan siihen, että nainen ei saa orgasmia.

Archives of Sexual Behavior julkaiseman tutkimuksen mukaan naiset, jotka eivät todennäköisemmin saaneet orgasmia seksin aikana, kokivat kumppaninsa olevansa seksistinen ja itsekäs. Itsekkyys, josta tässä tapauksessa puhutaan, ei ole sitä, ettei olisi valmis jakamaan viimeistä palaa omenapiirakasta – vaan seksuaalisesta itsekkyydestä, mikä kulkee tässä tapauksessa käsi kädessä seksismin kanssa.

Seksismi voidaan jakaa vihamieliseen ja ”hyväntahtoiseen” seksismiin. Vihamielinen seksismi on puhdasta halveksuntaa naisia kohtaan, mutta hyväntahtoinen seksismi on vaikeaselkoisempaa. Hyväntahtoinen seksismi on sitä, että naisen oletetaan olevan passiivinen ja tällöin romantisoidaan ajatusta siitä, että naisen tulisi olla riippuvainen miehestä, ja miehen tulisi suojella naistaan.

Selvitykseen osallistui 339 naista: he kertoivat kuinka vahvasti he kokivat seksismiä parisuhteessa ja oliko mies heidän silmissään olevan seksuaalisesti itsekäs. Naiset myös kertoivat, kuinka usein saivat orgasmin ja kuinka usein heistä tuntui siltä, että mies keskittyi vain itseensä ja omaan tyydytykseensä.

Kävi ilmi, jos naiset itse kokivat suhteessaan hyväntahtoista seksismiä – missä nainen on passiivisempi ja mies dominoivampi – ja jos he myös hyväksyivät nämä roolit, se näkyi orgasmien määrässä.

Jos nainen koki seksismiä suhteessaan, hän myös koki miehen itsekkääksi ja jäävänsä liian usein ilman seksuaalista tyydytystä. Heidän ajatusmaailmaansa kuului muun muassa tällaisia väittämiä: "Sängyssä miehet ajattelevat vain itseään" tai "mies ajattelee vain omaa laukeamistaan, ei naisen orgasmia".

Mitä itsekkäämpänä nainen piti miestään, sitä todennäköisemmin orgasmi jäi saavuttamatta. 

***

Lue myös:

    Uusimmat