Mainos

Mies tappoi naapurinsa häiritsevän musiikin takia – sai 10 vuotta vankeutta

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut äänekoskelaisen Kari Huovisen taposta ja hautarauhan rikkomisesta kaikkiaan 9 vuoden ja 6 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomittu joutuu lisäksi maksamaan uhrin omaisille korvauksia kärsimyksistä ja hautauskuluista. Asia käy ilmi oikeuden lausunnosta. 

Iltalehti kertoo, että käräjäoikeuden mukaan Kari Huovinen tappoi viime elokuussa 34-vuotiaan miehen iskemällä tätä kaksi kertaa puukolla. Tuomittu oli myös pahoinpidellyt uhriaan. Puukottajalle tehdyn mielentilatutkimukseen mukaan hän ymmärsi tekonsa seuraukset.

Käräjäoikeuden lausunnon mukaan syyttäjä vaati Huoviselle vähintään 10 vuotta vankeutta, koska miehellä oli aiempaa väkivaltaista rikostaustaa.

Iltalehti kertoo, että mies kertoi käräjäoikeudessa kutsuneensa uhrin asuntoonsa naapuriasunnosta kuuluvan häiritsevän musiikin takia. Se oli haitannut miestä. 

Oikeuden mukaan mies oli surmannut uhrinsa keittiössä, mutta tekovälinettä ei ole löytynyt.

Tuomittu vetosi oikeudessa hätävarjelutilanteeseen. Hänen kertomuksensa mukaan uhri kävi teräaseen kanssa hänen kimppuunsa.

Iltalehti kertoo, että kuolleen miehen ruumis oli asunnossa noin kaksi vuorokautta. Huovinen tunnusti oikeudessa, että tämän jälkeen hän kuljetti ruumiin henkilöauton peräkärryllä Äänekoskelle ja heitti ruumiin veteen.

MTV Uutiset kertoi viime vuoden syyskuussa, että pelastuslaitoksen sukeltaja on löytänyt 34-vuotiaan uhrin ruumiin. Tämän jälkeen poliisi vangitsi 65-vuotiaan Kari Huovisen todennäköisin syin epäiltynä taposta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.