Mies sitoi vieraaksi kutsumansa naisen tuoliin, kuristi ja ryösti lääkkeet – nukahti kesken teon

Kajaanilaismies tuomittiin vuosien vankeuteen tämän syyllistyttyä törkeisiin ryöstöön, vapaudenriistoon ja pahoinpitelyyn.

Teko alkoi, kun mies oli kutsunut naisen asunnolleen. Siellä hän oli heittänyt naisen seinään, laittanut tämän kaulan ympärille köydestä tekemänsä silmukan, vetänyt tätä silmukasta toiseen huoneeseen antaen silmukan kiristyä, istuttanut naisen tuolille, kuristanut naisen lyhytaikaiseen tajuttomuuteen asti, lyönyt ja potkinut tätä, sitonut tuoliin ja syöttänyt tälle huumaavia lääkkeitä.

Oikeus katsoi, että köydellä kuristamisen voimakkuus ja kesto jäivät epäselviksi, vaikka nainen olikin menettänyt niiden seurauksena tajuntansa kahdesti.

Oikeus: Ei näyttöä hengenvaarasta

Oikeus katsoi, että asiassa ei esitetty tarkempaa näyttöä kuristamisen aiheuttamasta hengenvaarallisesta tilasta tai tahallista yritystä tehdä tappo. Sen sijaan miehen katsottiin syyllistyneen törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään vapaudenriistoon.

Teon yhteydessä mies oli väkivallalla uhkaamalla saanut naisen kertomaan, missä pitää lääkkeitään, jotka mies oli sitten hakenut ja nauttinut sammumiseensa asti.

Vuonna 1987 syntynyt Harri Kalevi Väisänen tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä ryöstöstä yhteensä 3 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Tuomiossa kuvaillaan, että uhrille oli aiheutunut teoista "varsin vakavat psyykkiset seuraamukset", sillä tälle oli tullut traumaperäinen stressihäiriö. Naiselle määrättiin maksettavaksi tästä tilapäisestä haitasta 4 000 euron korvaus, minkä lisäksi hänelle maksettavaksi määrättiin 1 000 euroa kivusta ja särystä sekä 7 500 euroa kärsimyksestä. Lisäksi hänelle määrättiin korvattavaksi rikkoutunut puhelin ja takki. 

Lue myös:

    Uusimmat