Karmea syyte: Mies kietoi köyden vieraakseen kutsumansa naisen kaulaan, syötti tälle lääkkeitä ja kuristi lähes hengiltä – uhri selvisi täpärästi

Kajaanilaismiestä syytetään tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä Kainuun käräjäoikeudessa. Tämän väitetään sitoneen naisen, vieneen tältä lääkkeitä ja kuristaneen tätä hengenvaarallisesti viime vuonna.

Tapon yritykselle syyttäjä on katsonut vaihtoehtoiseksi syytteeksi törkeän pahoinpitelyn ja törkeän vapaudenriiston.

Syyttäjä: Kuristi niin, että taju lähti

Syyttäjän mukaan uhri oli mennyt miehen asuntoon tämän kutsumana ja tavannut asunnossa miehen köyttä käsittelemässä.

Naisen yrittäessä poistua paikalta oli mies ottanut naisen kännykän, heittänytsen seinään, paiskannut naisenkin seinää vasten sekä pujottanut naisen pään köyteen tekemäänsä silmukkaan.

Mies oli syyttäjän mukaan kiskonut naista silmukassa asunnossa, istuttanut tuolissa kuristettavana tajunnan menettämiseen asti ja pahoinpidellyt sormiaan silmukan sisälle työntänyttä naista lyönnein ja potkuin. Kun mies sitoi naista tuoliin, oli nainen vetänyt keuhkonsa täyteen happea, mikä syyttäjän mukaan oli pelastanut naisen.

Halusi naisen lääkkeet

Sitomisen jälkeen mies oli vaatinut naiselta tiedon siitä, missä tämän lääkkeet olivat. Saatuaan lääkkeet mies oli alkanut popsia niitä syöttäen tabletteja myös uhrille, lopulta nukahtaen itse tuolille uhria vastapäätä.

Miehen lääkepäihtymyksen ansiosta nainen onnistui saamaan matkapuhelimensa takaisin, lähettämään avunpyyntöviestejä ja lopulta irroittautumaan köysistä ja pakenemaan paikalta.

– Teko on jäänyt yritykseksi, koska asianomistaja on osannut toimia neuvokkaasti ja vastaaja on nukahtanut kesken teon, syyttäjän haastehakemuksessa kuvaillaan rikosta.

Syyttäjä vaatii miehelle 4–6 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat