Mies rekisteröi verkko-osoitteen vuonna 1994 – aikoo nyt haastaa Ranskan oikeuteen osoitteen varastamisesta

1:53

Ranskalaissyntyinen, Amerikassa asuva mies on haastanut kotimaansa oikeuteen hänen omistamansa verkko-osoitteen valtaamisesta. Hänen mukaansa maan ulkoministeriö on laittomasti ottanut miehen omistaman France.com-osoitteen käyttöönsä.

Ranskalaismiehen tapauksesta uutisoi Arstechnica, Suomessa ensimmäisenä Tivi.

Verkkokaupat valtaavat alaa Suomessa. Miten kivijalkakaupat kilpailevat verkkoa vastaan? Katso yllä oleva video!

Jean-Noël Frydman osti France.com-domainin vuonna 1994 perustaakseen verkkosivuston palvelemaan Yhdysvaltoihin muuttaneita ranskalaisia. Kahdenkymmenen vuoden ajan Jean-Noël rakensi bisnestään verkkosivun ympärille.

Mies teki yhteistyötä muun muassa Ranskan ulkoministeriön kanssa. Samainen ministeriö kuitenkin päätti vuonna 2015, että se halusi domainin omistukseensa ja vei asian oikeuteen.

Pariisin oikeuslaitos päätti vuonna 2017, että France.com rikkoi Ranskan tunnusmerkkiä. Web.com, jonka omistuksessa domain oli, siirsi verkko-osoitteen Frydmanin omistuksesta Ranskan ulkoministeriölle tämän vuoden maaliskuussa.

"Jos se tapahtui minulle, se voi tapahtua kelle tahansa"

Frydman ei kuitenkaan saanut asiasta mitään ilmoitusta tai hyvitystä, ja nyt mies aikoo haastaa Ranskan oikeuteen asiasta.

– En ole koskaan joutunut tällä tavalla kohdelluksi missään maailmalla minkään yrityksen toimesta. Jos se tapahtui minulle, se voi tapahtua kelle tahansa, Frydman kommentoi Arstechnicalle.

Viime kuussa Frydman jätti oikeuskanteen Virginian osavaltiossa. Mies haluaa saada domainin takaisin. Kanteen vastapuolena ovat sekä Ranskan valtio, matkailunedistämiskeskus, ulkoministeriö ja ulkoministeri Jean-Yves Le Drian itse että osoitteiden rekisteröimisestä vastaava VeriSign.

Lähde: Arstechnica

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja