Venäläismies väittää Applen tehneen hänestä homon – haastoi oikeuteen: ”Nyt minulla on poikaystävä, enkä tiedä, miten selittäisin asian vanhemmilleni"

0:29
Videolla näytetään, miten voit hylätä puhelun, jos iPhonessasi ei ole älä vastaa-nappulaa.

Venäläismies väittää, että Applen iPhonen sovellus teki hänestä homoseksuaalin. Hän oli saanut GayCoin-nimistä kryptovaluuttaa Bitcoinin sijaan.

Venäläinen mies on nostanut syytteen teknologiajätti Applea vastaan, koska hänen mielestään iPhonen sovellus teki hänestä homoseksuaalin. Näin kertoo kirjallisen valituksen nähnyt uutistoimisto AFP. Tapaus on myös herättänyt paljon mediahuomiota.

Mies vaatii tästä hänelle aiheutuneesta ”harmista” miljoonan ruplan, noin 14 000 euron, suuruista korvausta.

Bitcoinien sijaan "GayCoineja"

Kaikki alkoi kesällä, kun mies oli tilannut älypuhelimen sovelluksen kautta kryptovaluutta Bitcoineja. Niiden sijaan hän saikin ”GayCoineja”.

Miehen juristi Sapizhat Gusnieva kertoo, että tapaus on vakava. Hänen mukaansa asiakas on kärsinyt tilanteesta ja on peloissaan.

"Älä tuomitse ennen kuin kokeilet"

Miehen saaman kryptovaluutan mukana oli viesti: ”Älä tuomitse, ennen kuin kokeilet.”

”Ajattelin, että miten voisinkaan tuomita jotain kokeilematta? Päätin kokeilla suhdetta samaa sukupuolta olevaan henkilöön”, mies oli kirjoittanut.

”Nyt minulla on poikaystävä, enkä tiedä, miten selittäisin asian vanhemmilleni. Elämäni on muuttunut huonommaksi eikä koskaan enää palaudu normaaliksi.”

Mies kokee, että Apple manipuloi hänet homoseksuaalisuuteen. Hänen mukaansa muuutokset ovat aiheuttaneet hänelle harmia niin moraalin kuin mielenterveyden suhteen.

AFP ei tavoittanut Applen edustajia kommentoimaan.

Medialähteiden mukaan mies jätti valituksen 20. syyskuuta ja asiaa käsitellään oikeudessa 17. lokakuuta.

Vuonna 2013 Venäjällä astui voimaan laki, joka kielsi ”homopropagandan”. Lain kerrottiin suojelevan lapsia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja