Mies raivostui maskittomalle asiakkaalle marketissa koronarajoitusaikana – uhkasi puukolla

Mies uhkasi toista asiakasta ruokakaupassa puukolla, koska tämä ei käyttänyt kasvomaskia. Rikos tapahtui huhtikuussa 2021, kun Suomessa oli vielä koronarajoituksiin liittyviä maskisuosituksia voimassa.

Uhriksi joutunut mies oli ruokaostoksilla Sellon Prismassa ja kuunteli musiikkia kuulokkeista. Äkisti hänen vieressään seisoi mies ja huusi hänelle.

Uhri kertoi, että tämä toinen asiakas vaati häntä laittamaan kasvomaskin päälleen. Yllättäen mies veti veitsen esille ja alkoi huitoa sillä maskittoman miehen kasvojen edessä.

Kun uhri perääntyi, puukkomies tarttui häntä käsivarresta ja jatkoi puukolla huitomista. Uhri nosti kädet suojakseen ja jatkoi perääntymistä puukkomiehen seuratessa perässä.

Veitsi mukana luontoretken jäljiltä

Syyttäjä vaati 67-vuotiaalle puukkomiehelle rangaistusta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja toisen vahingoittamiseen sopivan esineen hallussapidosta.

Syytetty kertoi oikeudessa, ettei hänellä ollut tarkoitus satuttaa uhriaan, ainoastaan korostaa viestiään kasvomaskin pitämisestä.

Mies kertoi, että tuohon aikaan mediassa oli kovasti suositelty kasvomaskin käyttöä. Puukkomies kertoi olleensa humalassa ja käyttäytyneensä hölmösti.

Mies kertoi, että hänellä oli veitsiä mukanaan, koska hän oli liikkunut koko päivän luonnossa ja syönyt eväitä. Päivän päätteeksi hän oli lähtenyt käymään kaupassa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi, että puukolla huitominen täytti laittoman uhkauksen kriteeristön. Oikeus tuomitsi 67-vuotiaan 4,5 kuukaudeksi vankeuteen, mutta muutti tuomion 135 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja