Mainos

Mies raiskasi humalaisen naisen Kaisaniemen puistossa – hovioikeus lievensi rangaistusta, sillä nainen oli suostunut ensin suuseksiin

1:23

Helsingin hovioikeus tuomitsi eilen vuonna 1984 syntyneen miehen raiskauksesta kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Hovioikeus lievensi käräjäoikeuden aiemmin miehelle langettamaa vankeusrangaistusta.

Tuomioon johtaneet tapahtumat sattuivat vuosi sitten Helsingin Kaisaniemen puistossa, missä mies sai suostuteltua paikalle sattuneen ja itselleen entuudestaan tuntemattoman naisen suuseksiin.

Uhri kertoi käräjäoikeudessa, että hän oli jutellut miehen kanssa puiston penkillä, kun mies oli tehnyt aloitteen ja pyytänyt suuseksiä. Kun hän ei ollut suostunut, mies oli taivutellut häntä ja painanut hänen päätään haarojensa väliin.

Nainen pääsi irti otteesta, mutta jäi vielä paikalle keskustelemaan miehen kanssa. Hetken kuluttua kaksikko päätti lähteä läheiselle mäelle, missä nainen suostui suuseksiin miehen kanssa.

Käräjäoikeudessa nainen kertoi arvioineensa, että pääsisi miehestä eroon, jos suostuisi.

Jossain vaiheessa hän ei kuitenkaan halunnut enempää, ja päätti lopettaa. Mies käski jatkamaan, ja kun nainen ei suostunut, mies painoi hänet maahan ja tuli päälle. Tämän jälkeen mies työnsi kätensä naisen housuihin.

Tilanne keskeytyi, kun paikalle sattui sivullinen.

Oikeudessa todistajana kuultu henkilö kertoi olleensa matkalla kotiinsa, kun hän kuuli puistosta ”ähinää” ja sitten naisen kieltoja. Hän soitti paikalle poliisin.

Kaksi vuotta vankeutta

Asian aiemmin käsitellyt Helsingin käräjäoikeus katsoi, että mies oli syyllistynyt raiskaukseen. Mies tuomittiin 2 vuoden ja 2 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen viime vuoden lopulla. Mies valitti tuomiostaan hovioikeuteen, joka antoi ratkaisunsa asiassa tänään.

Myös hovioikeus katsoi miehen syyllistyneen raiskaukseen, mutta arvioi tapausta hieman käräjäoikeuden tuomiosta poiketen.

Toisin kun käräjäoikeus, hovioikeus katsoi, ettei miehen ja naisen välillä tapahtunutta suuseksiä voitu pitää osana raiskausta, sillä nainen oli siihen itse suostunut. Hovioikeuden mukaan nainen ei ollut osoittanut seksin tapahtuneen vastoin hänen tahtoaan, eikä miehen osoitettu käyttäneen tilanteessa väkivaltaa tai hyödyntäneen uhrin pelkotilaa.

Raiskaustuomio tuli sen sijaan pelkästään niistä tapahtumista, jotka alkoivat naisen lopetettua suuseksin ja kieltäydyttyä jatkamasta.

Hovioikeus alensi miehelle määrättyä rangaistusta 2 vuoteen. Rangaistus siis keveni kahdella kuukaudella. Vankeus määrättiin ehdottomana, kuten käräjäoikeudessakin. Mies on yhä vangittuna.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.