Haulikkomiehet ottivat perheenäidin vangiksi, kiduttivat tätä suorassa lähetyksessä ja hylkäsivät puolipukeissa hankeen

Mieskaksikko ryntäsi keskellä yötä lapsiperheen kotiin ja kaappasi haulikolla uhaten perheenäidin panttivangikseen. Järkyttävät tapahtumat ajoittuvat viime huhtikuulle.

Tapahtumat alkoivat, kun perhe heräsi keskellä yötä siihen, että heidän kotinsa ikkuna rikottiin. Asialla olivat puukolla ja haulikolla aseistautuneet 39- ja 21-vuotiaat miehet, jotka ilmoittivat tappavansa perheen.

Aseistautuneen kaksikon pyrkiessä sisään perheen isä, täysi-ikäinen poika ja 17-vuotias poika pakenivat takaovesta ulos. Asuntoon jäivät perheen äiti ja vasta 1-vuotias pikkutyttö.

Tilanteen taustalla olivat erimielisyydet, joita mieskaksikko oli saapunut kostamaan perheen miesväelle.

Mieskaksikko ei kuitenkaan jättänyt perheen naisiakaan rauhaan, vaan ryhtyivät pahoinpitelemään perheen äitiä uhaten samalla tappaa pikkutytön. Miehet ilmoittivat vähäpukeiselle naiselle, että tämä olisi nyt heidän panttivankinsa siihen saakka, että perheen miehet suostuisivat tapaamaan heidät.

Asemiehet kävelyttivät paljasjalkaisen naisen lasinsirujen päältä hiuksista ja kaulasta repien pihalla odottavaan autoon. Miehet pakottivat naisen jättämään pienen tytön yksin asuntoon.

Suora videolähetys

Naisen hirvittävä yöllinen matka jatkui auton takapenkillä miesten välissä.

Miehet kuvasivat kännykällä internetiin reaaliaikaista videokuvaa matkan vaiheista. Videolla he huusivat aggressiivisesti, uhkasivat naista ja hänen perheenjäseniään tappamisella ja muulla väkivallalla.

Miehet myös pahoinpitelivät naista rajusti kaiken aikaa. He hakkasivat naista haulikon perällä päähän sekä nyrkeillä päähän ja vartaloon.

He löivät naista puukolla kasvoihin, jalkaan ja käsivarteen.

Samaan aikaan miehet ilmoittivat videolle, että nainen oli heidän panttivankinsa ja käskivät hänen perheensä miehiä hakemaan naisen pois heidän hallustaan. Kaksikko haastoi naisen perheen miehiä tappelemaan ja ”ottamaan miehestä mittaa”.

Miehet myös pakottivat naisen pyytämään, että hänet haettaisiin pian pois.

Hylättiin lumihankkeen 

Väkivalta oli pitkäkestoista ja alistavaa. Se alkoi asunnolla ja jatkui koko automatkan ajan.

Miehet lopettivat väkivallan vasta, kun heidän omaan perheeseensä kuuluva vanhempi henkilö käski heidän lopettaa. Tällöin miehet ajoivat auton tiensivuun, pahoinpitelivät naista vielä hetken ja heittivät hänet lopulta puolipukeissa lumihankeen.

Oli huhtikuu ja Pohjois-Savossa sijaitsevalla pikkupaikkakunnalla oli vielä lunta. Lämpötila oli nollan paikkeilla.

Väkivalta aiheutti naiselle kaularangan murtuman sekä lukuisia viiltohaavoja, mustelmia, kuhmuja ja ruhjeita eri puolille kehoa.

Ehdotonta vankeutta

Pohjois-Savon käräjäoikeus katsoi, että miehet syyllistyivät törkeään kotirauhan rikkomiseen, laittomaan uhkaukseen, törkeään pahoinpitelyyn, panttivangin ottamiseen ja ampuma-aserikokseen. Kaksikko myönsi teot tältä osin.

Oikeus tuomitsi 39-vuotiaan Hemmi Wiljami Robert Hagertin kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomana vankeuteen. 21-vuotias Alvari Tenho Allan Hagert sai kaksi vuotta ja 11 kuukautta ehdotonta vankeutta.

Molempien rangaistukseen vaikuttivat myös muut vähäisemmät rikokset ja aiemmat rikostuomiot.

Miehet joutuvat maksamaan kaappaamalleen naiselle yli 23 000 euroa haitta- ja kärsimyskorvauksia. Perheen kolmelle miehelle kaksikko joutuu maksamaan yhteensä 13 500 kärsimyskorvauksia.

Oikeus määräsi molemmat miehet vangittaviksi.

Lue myös:

    Uusimmat