Mies potkaisi toiselta pernan rikki ja varasti 400 elävää rapua – joutui vankilaan

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut alkuviikosta vuonna 1991 syntyneen miehen ehdottomaan vankeuteen tämän pahoinpideltyä miehen ja varastettua 400 elävää rapua Raaseporissa.

Mies tuomittiin kahdesta vuonna 2018 tapahtuneesta toiseen mieheen kohdistuneesta pahoinpitelystä. Niistä vakavammassa hän oli lyönyt uhrin maahan ja sen jälkeen potkaissut tätä lujaa vatsaan. Seuraavana yönä uhri hakeutui kipujensa vuoksi sairaalaan, josta hänet lähetettiin päivystysleikkaukseen.

Väkivallan takia uhrin maksaan oli tullut verenpurkauma, ja hänen pernansa oli vammautunut ja alkanut vuotaa verta. Hänet jouduttiin leikkaamaan vammojen vuoksi.

Mies joutui olemaan sairaalassa useamman viikon ja yli kaksi kuukautta sairauslomalla. Oikeus katsoi uhrin olleen pahoinpitelyn takia hengenvaarallisessa tilassa.

Rapu- ja kaljavarkaus

Omaisuusrikokset tapahtuivat vuonna 2019. Ensimmäisessä mies oli vienyt paikalliselta yritykseltä 400 elävää rapua. Toisessa tämä oli vienyt paikallisesta kaupasta kaksi 24 tölkin olutsalkkua.

Vuonna 1991 syntynyt mies tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä, varkaudesta ja näpistyksestä 8 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Tuomiota alensi hänen aiempi ehdoton vankeustuomionsa maksuvälinepetoksesta. 

Pahoinpitelyjen uhrille määrättiin korvattavaksi yhteensä 6 300 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta ja 1 200 euroa suurikokoisen arven aiheuttamasta kosmeettisesta haitasta. Ravuista mies määrättiin korvaaman runsaat 700 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat