Mies pahoinpiteli terveydentilaltaan puolustuskyvyttömän naisen vain parin sadan tähden – teko tapahtui joulunpyhinä naisen omassa kodissa

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hiljattain 61-vuotiaan miehen puolustuskyvyttömän naisen pahoinpitelystä ja varkaudesta päiväsakkoihin.

Mies syyllistyi tekoihin joulun välipäivinä vuonna 2018.

Mies meni tuntemansa naisen luo ja varasti asunnosta 230 euroa käteistä rahaa. Mies otti rahat keittiön kaapista ja tönäisi naisen tieltään, joka yritti estää miestä viemästä rahoja.

Tämän jälkeen mies yritti poistua asunnosta rahat mukanaan, mutta nainen meni ulko-oven eteen vaatimaan rahoja takaisin. Mies löi naista kerran avokämmenellä poskeen, tönäisi häntä ja poistui.

Nainen oli terveydentilansa vuoksi puolustuskyvytön.

Meni naisen luo kuultuaan miehen kuolemasta

Mies kiisti oikeudessa lyöneensä naista. Hän totesi vain työntäneensä naisen syrjään.

Mies meni naisen luo kuultuaan, että naisen mies oli kuollut.

Mies sanoi ottaneensa rahat keittiön kaapista, koska naisen edesmennyt mies oli jäänyt hänelle 80 euroa velkaa. Mies väitti huomanneensa vasta jälkikäteen, että rahoja olikin 230 euroa.

Oikeuden mukaan on selvää, että mies kohdisti naiseen väkivaltaa saadakseen häneltä laittomasti 230 euroa. Väkivalta oli kuitenkin lievää. Naiselle koitui sen seurauksena vähän kipua ja pelkotila joksikin aikaa.

Mies tuomittiin maksamaan 70 päiväsakkoa, mikä tekee hänen tuloillaan yhteensä 420 euroa. Lisäksi mies määrättiin maksamaan naiselle kivusta ja särystä 150 euroa korvausta.

Lue myös:

    Uusimmat