Mainos

Mies osti käytetyn auton netistä – seurasi erikoinen tapahtumasarja: "Tämä hiton Land Cruiser on tuotu Nigeriasta"

Mies osti toukokuussa 2017 vuoden 2013 Toyota Land Cruiserin käytettyjen autojen myymälästä. Sitten asiat menivät outoon suuntaan. 

Nimimerkkiä delta_jesus käyttävä Reddit-käyttäjä kertoo erikoisesta kokemuksestaan autokaupioilla. Hän osti toukokuussa 2017 vuoden 2013 Toyota Land Cruiserin käytettyjen autojen myymälästä.

Nettisivu vaikutti luotettavalta, ja kauppa lupasi autojen olevan hyvälaatuisia. Ostajalle annettiin rahat takaisin -takuu seitsemäksi päiväksi.

Liikkeen kuvassa auto myös näytti hyvältä:

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Mikä siis voisi mennä pieleen? Kaupat syntyivät, auto saapui – eikä se ollut miellyttävä yllätys. Maalipinta oli naarmuilla ja ajovalo oli rikki.

Delta_jesus soitti liikkeeseen ja alkoi järjestellä palautusta. Hän kuitenkin ajoi kierroksen autolla, ja otti perheensä mukaan.

– Emme ajaneet kauaa, koska jarrut kirskuivat, ja minulle tuli paha aavistus. Vein auton seuraavana päivänä mekaanikolle. Auto on kaunis, ja osa minusta halusi löytää tavan tehdä siitä toimiva.

Kävi ilmi, että auto oli ollut osallisena onnettomuudessa, jossa joku oli ajanut sen perään. Jarrut kirskuivat, koska takapyörissä ei ollut jarrupaloja.

– Tässä vaiheessa olin raivoissani. Raskaana oleva vaimoni ja kaksivuotiaani olivat tässä autossa. En voinut jättää asiaa siihen. Aloin kaivella, koska rehellisesti sanottuna raivoni sai minut pakkomielteiseksi. Ja tässä tulee tarinan outo osuus, delta_jesus kuvaa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Hankalokerosta löytyi vanha omistajan käsikirja, johon oli tussilla kirjoitettu edellisen omistajan nimi. Auton edellinen omistaja oli Gabriel Atondo Kpamber – nigerialainen kenraalimajuri. Mies kuoli vuonna 2016 auto-onnettomudessa. Reddit-käyttäjän autolla ei kuitenkaan ollut asian kanssa mitään tekemistä.

Ennen kuolemaansa kenraalimajuri oli tehnyt rahaa laittomalla timanttikaivostoiminnalla Sierra Leonen sisällissodan aikana.

– Ja ihan kuin tässä ei olisi ollut tarpeeksi, sain tietää, että tämä hiton Land Cruiser on tuotu takaisin Nigeriasta helmikuussa 2017.

Tiedon delta_jesus sai ajoneuvon papereista. Papereissa ajoneuvon valmistenumero ei kuitenkaan täysin täsmännyt: eräässä paperissa on S, toisessa taas numero viisi.

– Ajoneuvon valmistenumeron säännöt toteavat, että siinä, missä S on, pitäisi olla numero, ei kirjainta. S kyllä näyttää paljon numerolta 5, jos minulta kysytään, delta_jesus kuvaa.

– Joten tässä olen, yritän saada 57 295,09 dollariani takaisin nettikaupalta, joka möi minulle nigerialaiskenraalin käytetyn auton. Okei, ei hän ole nigerialainen sotapäällikkö, mutta hiton lähellä minusta. Valitettavasti en löytänyt yhtään timanttia istuimista.

Kirjoittamansa tekstin delta_jesus oli koristanut otsikolla "ostin vahingossa nigerialaisen sotapäällikön auton".

Tarina on herättänyt runsaasti paitsi hilpeyttä, myös epäilyksiä: miksi auto palasi Nigeariasta myytäväksi amerikkalaismiehelle? Osa keskustelijoista myös ihmettelee, kuka uskaltaisi ostaa lähes 60 000 dollarin arvoisen auton netistä.


**

0:58

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.