Mainos

Mies osti jonossa seuraavalle asiakkaalle kahvin – pelasti samalla hänen henkensä: "En voinut uskoa sitä"

Mies pelasti toisen kahvilan asiakkaan hengen tietämättä sitä itse. 

Glen Oliverilla on harrastus: hän maksaa kahvia ostaessaan usein seuraavankin asiakkaan kahvin. Nyt mies on tietämättään pelastanut hengen, kertoo Global news.

Marraskuussa 2017 Durham Region -lehti sai toimitukseensa kirjeen. He eivät tavallisesti julkaise mielipidekirjoituksia ilman nimiä, mutta tämä kirje oli erikoistapaus.

Kirjoittaja muisteli tekstissään heinäkuuta 2017. Hän oli päättänyt tappaa itsensä heinäkuun 18. päivä.

– Olin suunnitellut, että päätän kaiken kotona omalla pikku rituaalillani ja selitän ajatukseni kirjeessä jollekulle, joka välittää, kirjoittaa kuvasi.

Ennen tekoaan kirjoittaja kuitenkin meni läheiseen kahvilaan ostamaan kahvin ja muffisin. Drive-in-luukulla hän sai tietää, että "mukava mies edellä" oli jo maksanut hänen tilauksensa, ja toivottanut mukavaa päivää.

– Mietin, miksi joku ostaisi kahvia tuntemattomalle ilman mitään syytä. Miksi minä? Miksi tänään? Jos olisin uskonnollista sorttia, pitäisin tätä merkkinä. Tämä satunnainen ystävällisyyden ele oli suunnattu minulle tänä päivänä syystä, kirjoittaja toteaa.

Hän meni kotiin ja alkoi itkeä hillittömästi.

– Päätin tuona hetkenä muuttaa suunnitelmiani sen päivän suhteen ja tehdä jotakin mukavaa jonkun hyväksi. Päädyin auttamaan naapuria kantamaan ostokset autosta taloon.

Tämän jälkeen kirjoittaja etsi joka päivä tapoja auttaa kanssaihmisiään. Hänen elämänsä rikastui tavalla, jota hän ei omien sanojensa mukaan olisi voinut kuvitellakaan.

– Mukavalle miehelle kaupunkimaasturissa... Kiitos sydämeni pohjasta, ja tiedä, että kiltti eleesi todella pelasti jonkun hengen. Heinäkuun 18. päivä 2017 minulla ei ollut hyvä päivä, minulla oli paras päivä!

Marraskuun 2017 lopulla hyväntekijä tunnistettiin Oliveriksi.

– Olin häkeltynyt, häkeltynyt – en voinut uskoa sitä, hän kertoi kirjeestä kuullessaan.

Oliver alkoi maksaa muiden kahveja muutama vuosi sitten, kun näki ihmisen kassalla etsivän kolikoita maksaakseen. Pian maksamisesta tuli tapa. Oliver on maksanut laskuja kahvikupposesta aina kymmenen dollarin ostoksiin. Samalla hän toivottaa lahjansa saajalle mukavaa päivää.

– Se on vähintä, mitä voin joillekin ihmisille tehdä, tiedätkö? Se on kuin pitäisi ovea auki, Oliver kuvaa.

– Et koskaan tiedä, millainen vaikutus sillä on johonkuhun, kunnes kuulet hänen tarinansa.

***

22:23

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.