Mainos

Mies osoitteli moottoripyöräilijää aseella keskellä katua – tämä video johti poliisin hyllytykseen

Tällä videolla nähtävä tilanne vaikuttaa aluksi aivan aseelliselta ryöstöltä. Ilman oheista materiaalia, yhdysvaltalaisella moottoripyöräilijällä ei olisi ollut pelottavasta tapahtumasta minkäänlaisia todisteita.

Seattlen liepeillä asuva Alex Randall joutui pari viikkoa sitten poikkeuksellisen kuumottavan tilanteen eteen. Hän oli ajelemassa moottoripyörällään ja juuri pysähtyneenä liikennevaloihin, kun hänet yllätti aseistautunut mieshenkilö. 

Randall säikähti toden teolla ja nosti kätensä ylös kertoen olevansa aseeton. Asetta heilutellut mies ryhtyi vaatimaan henkilöllisyystodistusta. Randall sanoi laittavansa pyöränsä parkkiin, jos saisi siihen mahdollisuuden. Hän olisi myös halunnut ottaa kypärän pois päästään, jotta olisi kuullut paremmin. Hän kertoo olevansa paniikissa, koska mies heiluttelee asetta tämän edessä.

– Koska olen poliisi, mies sanoi kaivettuaan lompakon väkisin Randallin taskusta.

Randallin mukaan mies ei missään vaiheessa näyttänyt virkamerkkiään tai kertonut nimeään. Hän ei myöskään ollut kuullut sireenejä eikä tiennyt tulleensa pysäytetyksi.

Poliisi väittää videolla Randallin ajaneen holtittomasti ja yli 100 mailin eli noin 160 kilometrin tuntinopeutta. Randall kiistää ajaneensa niin lujaa, mutta kertoo, että hän saattoi vaihtaa kaistaa tunnuksettoman poliisiauton eteen.

– Olin onnekas. En loukkaantunut fyysisesti, ainoastaan pelästyin ja suutuin. Kaikki eivät pääse näin vähällä.

Randall ei kuitenkaan saanut edes sakkoa.

Kun Randall oli ladannut videonsa YouTubeen, hän sai soiton paikalliselta sheriffiltä John Urquhartilta, joka tuomitsi jyrkästi siviiliasuisen poliisin toiminnan. Urquhart julkaisi henkilökohtaisella Facebook-sivullaan kirjoituksen, jossa kertoi järkyttyneensä syvästi videolla nähtävästä toiminnasta.

Urquhart painottaa, että aseen ottaminen esille on sallittua ainoastaan tilanteessa, jossa poliisin tai sivullisen henki on vaarassa.

– Aseen ottaminen esiin liikennerikkomusta selvitettäessä ei ole rutiinitoimenpide.

Asetta heilutellut poliisi, 53-vuotias Richard Rowe, on hyllytetty tapauksen tutkinnan ajaksi.

***

0:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.