Mies, näin onnistut ostamaan naiselle alusvaatteet

Parhaimmassa tapauksessa seksikkäät hepenet ilahduttavat sekä lahjan saajaa että antajaa. Koon osuminen väärään aiheuttaa kuitenkin lähinnä kiusaantumista. Luettuasi nämä alusvaateliikkeiden asiantuntijoiden neuvot miehille, kumppanisi – ja sitä kautta myös sinä – hyrrää paljon todennäköisemmin onnesta.

– On ihanaa kuulla, kuinka joku mies on ensin astellut tänne hermostuneena ja huulta pureskellen, tietämättä edes oikein, mihin kädet laittaisi – ja sitten juttelun ja rentoutumisen jälkeen löytänytkin sopivan lahjan, kiittänyt avusta ja sanonut tulevansa uudelleen.

Näin kertoo Saara Salmenkallio, Funky Ladyn omistaja. Hän rohkaisee miehiä astumaan sisään naisten alusvaateliikkeisiin.

– Ymmärrän kyllä, että jos mies tulee yksin ostoksille, hänestä saattaa tuntua hieman samalta kuin naisesta tietokonekaupassa: jotain muistia ja johtoja pitäisi ostaa, mutta mitä se oikein tarkoittaa? Kysy myyjältä apua – jos ensimmäisen kanssa ei synkkaa, niin sitten seuraavan.

Mene naisen vaatekaapille

Ennen kuin astelet kauppaan, kannattaa käydä kumppanin alusvaatelaatikolla.

– Silloin päästään edes jotenkin kartalle siitä, minkä kokoisia ja -merkkisiä tuotteita nainen yleensä käyttää, alusvaateosaston myyjä Tiina Ojantausta Stockmannilta sanoo.

Useimmiten käytössä olevat liivit ovat luultavasti myös ne kaikista mukavimmat. Paina siis kokolappu mieleen.

– Ja jos nainen ostaa yleensä itselleen vain valkoisia rintaliivejä, älä poimi hyllystä niitä kirkkaanpunaisia, Salmenkallio neuvoo.

Pelaa varman päälle

Huolimatta etukäteen tehdyistä tiedusteluretkistä vaatekaapilla valinta voi joka tapauksessa mennä mönkään – saman naisen rintaliivien koko kun vaihtelee pelkästään merkin ja mallin mukaan.

Joissain paikoissa tähänkin on varauduttu. Funky Lady pitää asiakkaistaan rekisteriä, jonne halukkaat naiset saavat antaa tietonsa. Rekisteristä nähdään heidän koko ostohistoriansa merkkejä ja malleja myöten.

Stockmannilla taas alusvaatteillakin on vaihto-oikeus.

– Jos naiset harvoin itsekään tietävät kokoaan, niin kuinka sitten miehet? Se on haasteellista, eihän kenkiäkään voi oikein ostaa sovittamatta. Jos olet epävarma, osta vaikka yöpaita – siinä ei voi mennä niin pahasti vikaan, Ojantausta sanoo.

Suunnittelija Evelin Kiirend Patricialta tarjoaa toistakin vaihtoehtoa.

– Osta lahjakortti. Suosittelen lämpimästi, hän nauraa.

Piia Simola/Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja