Mies löi naista päähän Pariisissa, kun tämä kehotti miestä lopettamaan seksistiset huutelut – video hyökkäyksestä kuohuttaa Ranskassa

1:47

Ranskassa kuohuttaa tapaus, jossa mies löi naista keskellä katua naisen vastattua seksistisiin huuteluihin. Asiasta kertoo BBC. 

22-vuotias opiskelija Marie Laguerre oli kehottanut miestä lopettamaan seksistiset huutelut, jolloin mies oli lyönyt häntä kasvoihin.

Laguerre jakoi tapahtuneesta videon sen jälkeen, kun mies löi häntä kahvilan ulkopuolella Pariisin koillispuolella. Kymmenet kahvilassa istuneet ihmiset todistivat tapahtunutta. Videon hyökkäyksestä Laguerre sai kahvilan omistajalta.

Mies lyö suoraan päähän

Laguerrelle tuntematon mies oli huutanut hänelle törkeitä kommentteja ja viheltänyt perään. Videolla näkyy, miten mies tulee nopeasti Laguerrea kohti ja lyö tätä päähän niin, että nainen horjahtaa päin kahvilan lasista aitaa. Kahvilan terassilla olevat järkyttyvät tapahtuneesta, yksi heistä nappaa tuolin ja juoksee miehen perään.

The Guardian kertoo, että tapaus on kirvoittanut laajasti keskustelua Ranskassa. Ranskan tasa-arvoministeri Marlène Schiappa kirjoittaa Twitterissä, että käytös ei ole hyväksyttävää Ranskassa vuonna 2018. Naista löydään kadulla, koska hän kieltäytyy olemasta ahdistelun kohteena. Kyseessä on ihmisen perusvapauden riistäminen. Monet muut poliitikot Ranskassa ovat yhtyneet tasa-arvoministerin näkemyksiin.

Ministeri ajanut tiukempia lakeja 

Ministeri Schiappa on lisäksi ylistänyt Laguerrea rohkeaksi. Myös Pariisin 10. kaupunginosan pormestari Alexandra Cordebard on kirjoittanut Twitterissä, että "kaikki tuki Marie Laguerelle ... Valitettavasti se mitä hän on kokenut, on aivan liian yleistä."

Schiappa on ajanut Ranskassa tiukempia lakeja naisten seksuaalisen häirinnän poistamiseksi. Hänen ajamansa laki, joka kieltää uhkailun, seuraamisen ja seksistiset kommentit, astuu voimaan ensi viikolla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja