Kolme kuukautta vankilaa ja 300 euroa sakkoja – naista pakaroille läpsäisy kävi miehelle kalliiksi: Uusi laki käytössä ensimmäistä kertaa

Mies löi naista päähän Pariisissa, kun tämä kehotti miestä lopettamaan seksistiset huutelut 1:47

Pariisin eteläpuolella naista takapuolelle läpsäissyt ja naisen ulkonäköä arvostellut mies sai kolmen kuukauden vankilatuomion ja 300 euron sakot teostaan. Kyseessä on ensimmäinen tapaus, jossa toteutettiin uutta lakia seksistisen ja seksuaalisen väkivallan estämiseksi ja kitkemiseksi. 

Video heinäkuulta: Mies löi naista päähän Pariisissa, kun tämä kehotti miestä lopettamaan seksistiset huutelut

Viime perjantaina Draveil'ssa Pariisin eteläpuolella kolmekymppinen "voimakkaassa humalassa" ollut mies läpsäisi linja-autossa 21-vuotiasta naista pakaroille, minkä jälkeen hän huoritteli naista ja arvosteli hänen rintojaan.

Nainen kertoi asiasta linja-auton kuljettajalle, minkä jälkeen mies kävi kuljettajaan käsiksi. Kuljettaja kutsui poliisin ja sulki linja-auton ovet poliisin saapumiseen asti, kertoo Le Monde -lehti. 

Tuomioistuin määräsi miehelle 300 euron sakot ja langetti yhdeksän kuukauden vankeustuomion. Siitä kolme kuukautta mies istuu sellissä ja kuusi kuukautta on ehdollista.

Ranskan tasa-arvoministeri Marlène Schiappa tervehti päätöstä Twitterissä muistuttaen, että kyseessä oli ensimmäinen tuomio uuden lain puitteissa. 

Tuoreen kyselyn mukaan 53 prosenttia naisista Ranskassa on kohdannut seksuaalista häirintää tai väkivaltaa.  

 


Lue myös:

    Uusimmat