Viisi 15–18-vuotiasta miestä ahdisteli naisparia lontoolaisbussissa – heittelivät naisia kolikoilla ja vaativat suutelemaan, varastivat lopulta kännykän ja käsilaukun

Lontoossa poliisi on pidättänyt viidennen miespuolisen henkilön liittyen naispariskunnan hakkaamiseen yöbussissa toukokuun lopulla. Nyt pidätetyn 16-vuotiaan pojan lisäksi poliisi on jo pidättänyt neljä 15–18-vuotiasta miestä. Poliisi tutkii tapausta viharikoksena.

Melania Geymonat ja naispartnerinsa, yhdysvaltalainen Chris, olivat tapahtumayönä kaksikerroksisen lontoolaisbussin yläkerroksessa, kun sinne ilmestyi joukko nuoria miehiä, jotka alkoivat ahdistella heitä.

Pariskunnan mukaan joukko vaati naisia suutelemaan toisiaan, kun he huomasivat, että kyse on naisparista.

"Käyttäytyivät kuin huligaanit"

– He alkoivat käyttäytyä kuin huligaanit, vaatien meitä suutelemaan, jotta he voisivat katsoa ja nauttia. He kutsuivat meitä lesboiksi ja kuvailivat seksiasentoja, Geymonat kertoi tilanteesta Facebookissa.

Yksi miehistä myös heitteli pariskuntaa kolikoilla, johon Chris reagoi.

– Nousin seisomaan, käännyin ja puhuin hänelle, ja kun hän ei lopettanut kolikkojen heittelemistä, lähdin paikaltani hänen istumapaikalleen. Syntyi tappelu, enkä tiedä miten pääsimme sen keskeltä bussin alakertaan. Siinä välissä he veivät kännykkäni ja hänen (Geymonatin) käsilaukun ja pakenivat bussista, hän kertoo BBC:n haastattelussa.

Tekijöitä epäillään useista teoista

Nyt pidätettyä 16-vuotiasta epäillään ryöstöstä ja törkeästä varkaudesta. Neljää muuta joukon jäsentä epäillään ryöstöstä ja törkeästä vakavasta ruumiinvamman tuottamisesta. Brittimediassa esiintyvissä kuvissa naisten ruhjeiset kasvot ja vaatteet ovat verisiä.

Geymonat kertoo, että hän on saanut aiemmin niskaansa paljon verbaalista väkivaltaa, mutta nyt hän kohtasi ensimmäistä kertaa fyysistä väkivaltaa seksuaalisuutensa takia.

– En pelkää olla julkisesti homoseksuaali. Jos jotain, meidän pitäisi tehdä niin enemmän, Chris kommentoi BBC:lle.

Hänen mukaansa kyse ei ole vain siitä, että he ovat naispari, vaan siitä, että he ovat naisia.

May ja Corbyn tuomitsivat

Poliitikot ovat tuominneet väkivallanteon. Lontoon pormestari Sadiq Khan, pääministeri Theresa May ja oppositiojohtaja, työväenpuolueen Jeremy Corbyn vaativat, että yhteiskunnan on suojeltava seksuaalivähemmistöjä ja naisia vihaväkivallalta.

– Kenenkään ei koskaan pitäisi joutua kätkemään sitä mitä ovat tai ketä rakastavat, May sanoi.

Kuluneen viiden viime vuoden aikana raportoidut homovihamieliset rikokset ovat lisääntyneet merkittävästi Lontoossa.  

Lue myös:

    Uusimmat