Mainos

Mies käytti hyväkseen kahta lasta – jätettiin rangaistukseen tuomitsematta kehitysvamman vuoksi

Espoon käräjäoikeus tuomitsi miehen kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yhdestä perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuosina 2015 ja 2016. Mies jätettiin syyntakeettomana kuitenkin rangaistukseen tuomitsematta.

Mies tutustui tyttöihin sosiaalisen median kautta, päätyen näiden kanssa seurustelusuhteeseen. Ensimmäinen tytöistä oli 13-vuotias, miehen itse ollessa 19 vuotta vanha.

Tyttö oli vuonna 2015 ”hatkassa” sijoituspaikastaan ja meni tapaamaan miestä. Mies oli tytön kanssa sukupuoliyhteydessä ainakin kolme kertaa. Lisäksi lähes yli vuotta myöhemmin nämä tekivät toisilleen fritsuja tytön ollessa jälleen karkuteillä miehen luona.

Valehteli ikänsä

Toisen tytön kanssa mies oli tekemisissä vuoden 2015 syksyllä. Tyttö oli 15-vuotias ja mies 20. Mies valehteli iäkseen 17 vuotta, ja oli tytön kanssa suhteessa kolmisen kuukautta. Tänä aikana mies kosketteli tyttöä ja oli tämän kanssa sukupuoliyhteydessä.

Miehen syyksi katsottiin kaksi törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja yksi perusmuotoinen lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Hänet katsottiin kuitenkin syyntakeettomaksi älyllisen kehitysvamman vuoksi.

– [Mies] ei kyennyt kantamaan teoista vastuuta eikä hän ymmärtänyt miten voisi jatkossa erottaa alaikäisen aikuisesta. Tämän vuoksi hänellä ei ole ollut edellytyksiä mieltää syytteenalaisten seksuaalirikosten seurauksia ja oikeudenvastaisuutta. Lisäksi [miehen] kyky säädellä käyttäytymistään on tekojen yhteydessä ollut ratkaisevasti alentunut.

Mies määrättiin tahdosta riippumattomaan erityishuoltoon. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan kummallekin uhrilleen 1500 euron vahingonkorvaukset.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja