Mainos

"Mies kävi naiseen kiinni ison veitsen kanssa" – Larisa todisti Turun rajua puukotusta, lohdutti sylissään uhrin itkevää vauvaa

Turkulainen Larisa Kosner oli ystävänsä kanssa pakkaamassa Turun Kauppatorilla tavaroita pakettiautoon kirpputoripäivän päätteeksi, kun puukottaja iski. Kosner tyynnytteli puukotuksen uhriksi joutuneen naisen pikkuvauvaa, kunnes isä saapui paikalle.

44:38

Kosner kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että pakettiauto pakattiin sateen uhatessa hieman tavallista aikaisemmin.

– Jäätiin vielä pakettiauton taakse tupakalle ja rupateltiin siinä, kun yht'äkkiä kuului huutoa. Naisia juoksi edellä. Tultiin pakettiauton takaa esiin, siinä kohtaa näin, että mies kävi ison veitsen kanssa kiinni erääseen naiseen ja puukotti häntä ainakin kolme kertaa.

– Se raukka nainen yritti puolustautua. Nainen oli kiinni miehessä ja he pyörivät siinä ympäri. Ainakin kolme iskua näkyi, Kosner kertaa eilisiä tapahtumia.

Kosner arvelee, että puukottajaa ajettiin jo siinä vaiheessa takaa, koska muutaman miehen lähestyessä, puukottaja päästi vakavasti loukkaantuneesta naisesta irti ja juoksi Turun Puutorille päin.

Puukotettu makasi maassa veressä

Larissa kertoo, että nainen makasi koko yläruumis veressä maassa ja tämän ympärille kerääntyi paljon auttajia ja muita ihmisiä.

– Ihmisiä kerääntyi paikalle yhä enemmän. Joka puolella huudettiin ja kaikilla oli puhelimet kädessä.

Kosnerin mukaan seuraavaksi Puutorin suunnasta alkoi kuulua huutoa, että taas jotain ihmistä on puukotettu. Lastenvaunujen ja niiden sisällön olemassaolo selvisi seuraavaksi.

– Hetken kuluttua huomasin, että yksi tyttö oli kyykyssä lastenrattaiden vieressä. Kun menin lähemmäs, tajusin, että vaunuissa taitaa olla puukotetun naisen lapsi. Alle vuoden ikäinen pieni vauva.

Vauvan isän etsintä saatiin käyntiin hieman onnekkaastikin.

– Huomasin, että vauvan hoitolaukun sivutaskussa oli puhelin. Otin puhelimen ja sanoin tytölle, että nyt täytyisi ryhtyä etsimään sukulaisia tai ystäviä. Vauva on nyt tässä ja äiti makaa tuolla ihan verisenä.

Äiti kamalassa kunnossa

Tuttujen etsinnässä meni aikaa ja vauva alkoi hermostua vaunuissa. Kosner kertoo napanneensa lapsen syliinsä rauhoittumaan.

Kosnerin mukaan kesti ainakin puoli tuntia ennen kuin ketään saatiin kiinni. Viimein langanpäähän saatiin isä, joka kertoi tulevansa hakemaan vauvan.

– Naista yritettiin auttaa koko ajan. Jossain vaiheessa hänen sydämensä taisi pysähtyä, koska häntä ruvettiin elvyttämään. Koko ajan yritettiin soittaa ambulanssia paikalle ja ihmiset huusivat, että "kohta se kuolee, kohta se kuolee".

Larisa kertoo, että noin puolen tunnin kuluttua ambulanssi tuli paikalle.

– Odottelin siinä rattaiden vieressä vauva sylissä, että koska isä tulee. Kymmenisen minuuttia ambulanssin lähdön jälkeen isä ilmestyi sinne ihan vitivalkoisena. Hän oli ihan ihmeissään ja shokissa, että mitä on tapahtunut.

– Isä tuli suoraan minun luokseni ja otti vauvan syliin. Sen jälkeen hän haahuili ja katseli ympärilleen, että missä on vauvan äiti.

Poliisi kertoi englantia puhuneelle isälle, mitä oli tapahtunut, ja että vaimo on viety sairaalaan.

"Kyyneleet tulivat ihan väkisin"

Poliisi on kertonut tiedotteessaan, että molemmat surmansa saaneista ovat suomalaisia. Kosnerin havaintojen mukaan vauvan äiti ei ollut suomalainen.

– Heräsin aamulla ja toivoin ja rukoilin, että tämän vauvan äiti ei ole kumpikaan, joka kuoli. Sain kyllä sellaisen käsityksen, että hän oli elossa, kun hänet ambulanssiin vietiin.

Larisa Kosnerin mukaan nainen oli erittäin huonossa kunnossa koko ajan. Silminnäkijän mukaan hän vuosi verta ja oksensi verta.

– Se oli ihan järkkyä. En minä pelännyt tai mitään. Menin itsekin vaan shokkiin, että ei tämä ole todellista. Että tämmöistä on oikeasti tapahtunut sillä sekunnilla, Kosner tiivistää.

– Kyllä mullakin valui kyyneleet. Ihan väkisin ne tuli. Oikeastaan ne valuu vieläkin, kun taas miettii sitä. Toivoin vaan, ettei tämä pieni lapsi jää ilman äitiä.

Kosnerin mukaan äiti oli pahassa kunnossa.

– Kun piti sitä pientä lasta sylissä ja katseli äitiä siellä maassa puolikuolleena, tuntui kyllä todella kamalalta.

Tämänhetkisten tietojen mukaan Turussa eilen puukotetuista ihmisistä neljä kotiutetaan tänään. Kolme on edelleen vammojensa vuoksi tehohoidossa ja yksi osastohoidossa. Yksi haavoja saaneista on kotiutettu aiemmin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja