Mies joi sitruunavettä joka aamu viikon ajan – tällaisia vaikutuksia sillä oli

Miltä kaksi litraa vettä näyttää käytännössä? 0:54
Faktoja vedestä ja paljonko kaksi litraa vettä näyttää käytännössä. 

Jotkut vannovat sitruunaveden terveysvaikutusten nimeen, väittäen sen muun muassa parantavan ihoa sekä kokonaisvaltaista terveyttä. Toimittaja kokeili juoda sitruunavettä joka aamu viikon ajan: näin kävi.

Sitruunaveden terveysvaikutuksista on puhuttu jo pitkään. Esimerkiksi Healthline listaa sitruunaveden muun muassa parantavan ihoa, tukevan painonpudotusta sekä vauhdittavan ruoansulatusta.

Insiderin toimittaja Gianluca Russo joi sitruunavettä joka aamu viikon ajan ja selvitti, pitävätkö väitetyt terveysvaikutukset paikkansa. Hän puristi puolikkaan sitruunan mehut noin kahteen desiin vettä. Jo viikossa hän huomasi olemuksessaan muutoksen.

Mies huomasi ihossaan heti muutoksia

Suurimman muutoksen mies huomasi ihossaan. Gianlucan mukaan hänen ihonsa oli viikon jälkeen puhdas, pehmeä ja vaikutti kirkkaammalta.

– Muutama päivä sen jälkeen, kun lopetin sitruunaveden juonnin, kasvoihini ilmestyi finnejä. Vaikuttaa siis siltä, että sitruunavesi todella auttaa iho-ongelmien kanssa, Gianluca miettii.

Mies raportoi myös hengityksensä hajun parantuneen. Gianluca kertoo hengityksensä haisevan pahalta erityisesti aamuisin.

– Huomasin, että sitruunavesi auttoi ongelmaan. Hedelmän sitrushappo vaikutti auttavan suussani olevien bakteerien pilkkomisessa, hän kertoo.

Viikon jälkeen Gianluca tunsi olonsa myös vähemmän turvonneeksi kuin ennen.

Mies havaitsi myös huonoja puolia

Gianlucan mukaan muita terveysvaikutuksia yllä mainittujen lisäksi on vaikea arvioida. Hän ei esimerkiksi pysty sanomaan, paransiko sitruunavesi vastustuskykyä.

Sitruunaveden juomisessa oli myös huonot puolensa. Gianluca kertoo tulleensa päivä päivältä janoisemmaksi aamuisin. Lisäksi hänen suuhunsa jäi omituinen jälkimaku, ellei hän huuhdellut sitä pois.

Kaiken kaikkiaan Gianluca kuitenkin toteaa, että voisi harkita lisäävänsä sitruunaveden juonnin päivittäiseen rutiiniinsa.

Lähteet: Insider, Healthline

Lue myös:

    Uusimmat