Muhoksen soramonttumurhasta tuomittu pääsee vapaalle jalalle – hakkasi vankilatuttunsa hengiltä kirveellä ja lapiolla

0:45
Elinkautiseen pääseminen ei ole yksinkertainen prosessi ainakaan oheisen kaavion perusteella.

Helsingin hovioikeus on päättänyt päästää Muhoksen soramonttumurhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen tuomitun miehen ehdonalaiseen vapauteen.

Mies oli vuonna 2007 surmannut toisen miehen kanssa entuudestaan tuntemansa miehen lyömällä tätä kirveellä ja lapiolla useita kertoja pään ja kasvojen alueelle Arabiankalliolla. Tämän jälkeen uhri kätkettiin soraan.

Toinen henkirikokseen syyllistynyt mies ei tuntenut uhria entuudestaan, ja hänet tuomittiin lopulta hovioikeudessa taposta.

Kalevan mukaan mies tunsi uhrinsa entuudestaan samassa vankilassa vietetyn ajan vuoksi.

Työpaikka ja asunto odottavat

Oikeuden tuomiossa kerrotaan, että miehen käytös on ollut eräitä rikkeitä lukuunottamatta moitteetonta, ja hän on kouluttautunut ja osallistunut vankilan työ- ja ohjelmatoimintaan. Miehellä oli tiedossaan työpaikka ja asunto, ja hän on päihteetön. Rikosseuraamus ei puoltanut miehen vapauttamista.

Oikeus totesi, että vapauttamista vastaan puhuivat murhan lisäksi tämän muut elinkautiseen vankeusrangaisutkseen sisältyvät rikokset, miehen aiempi rikostausta sekä teon luonteeseen nähden lyhyt vankeusaika. Kokonaisarviossa oikeus kuitenkin katsoi, että mies voidaan vapauttaa vuoden 2021 huhtikuussa. Tällöin hän on ollut vankilassa 13 vuotta 9 kuukautta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja