Mainos

Mies iski golfmailalla valkoposkihanhen pään irti, video leviää somessa – Golfliitto: "Tämä on täysin käsittämätöntä"

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa mies tappaa valkoposkihanhen golfmailalla. 

Lyhyellä videolla mies asettaa golfmailan valkoposkihanhen pään taakse, ottaa vauhtia ja iskeä sitä mailalla päähän. Lyönnin voimasta hanhen pää irtoaa.

Suomen Golfliitosta kerrotaan, että asiaa selvitellään. Tapauksesta on liiton mukaan tehty rikosilmoitus keskiviikkoiltana, ja Golfliitosta kerrotaan heillä olevan epäily kentästä. Epäilyt on kerrottu poliisille, joka selvittää asiaa.

"En ole nähnyt enkä haluakaan nähdä"

Suomen Golfliiton toimitusjohtaja Juha Korhonen kertoo, että hän ja liitto tuomitsevat teon täysin.

– Tämä on täysin käsittämätöntä, sanat eivät riitä. En ole nähnyt videota enkä halua nähdäkään. Inhimillisesti ja kaikkien käyttäytymissääntöjen näkökulmasta täysin käsittämätöntä, hän lataa.

– (Vastaavaa tietoon tullutta tapausta) ei ole onneksi ollut, ja toivottavasti ei tulekaan. Toivottavasti tästä tulee varoittava esimerkki kaikille siitä, että luontoa pitää kunnioittaa. Luonnon kunnioitus kuuluu golfareiden perimmäisiin sääntöihin. Ei tuollainen käytös kuulu golfkentälle tai minnekään muuallekaan.

Korhonen pitää selvänä, että kyseessä on viranomaisasia, ja toivoo poliisin saavan selville tekijän, ja tekijän saavan kantaakseen teon seuraukset. Tästä tulee hänen toiveensa mukaan varoittava esimerkki. Liitto auttaa hänen mukaansa poliisia viranomaisten tarpeen mukaan.

Videon herättämät tunteet hän ymmärtää hyvin.

– Herättää minussakin vihaa ja suuttumusta, ja ansiostakin tulee tunteet pintaan, hän toteaa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.