Seurapomo tuomitsee jyrkästi TPS-kannattajien toimet, lupaa kovia sanktioita – paukkupommien räjähdys tallentui SM-liiga-lähetykseen

Paukkupommien räjähdys Lukko-TPS -ottelussa tallentui lähetykseen 1:30
Paukkupommien räjähdys Lukko-TPS-ottelussa tallentui C Moren lähetykseen.

Lukon toimitusjohtaja Jukka Kunnas tuomitsee jyrkin sanankääntein lauantain SM-liiga-ottelun tapahtumat. Vieraskannattajien katsomosta heitettiin Lukko– TPS-ottelun avauserässä kaksi paukkupommia käytävälle. Poliisi tutkii tapausta.

– Täysin yksiselitteisesti typerä, ajattelematon ja itsekäs teko, Kunnas sanoo MTV Urheilulle.

Kunnas todisti itse tapahtumia Rauman Kivikylän Areenalla. Hän ei nähnyt tilannetta, mutta kuuli sen sitäkin paremmin.

– Todellakin huomasin. Se oli oikeasti sellainen, että korvissa tuntui.

Paukkupommien aiheuttamat kovat räjäytykset tallentuivat myös C Moren lähetykseen. Voit katsoa tilanteen pääkuvan videolta.

Kunnas kertoo olleensa hallissa samassa päädyssä, mutta vastakkaisessa kulmauksessa kuin missä pommit räjäytettiin.

– Kyseisssä kulmassa on ollut todella raju shokki. Etenkin, kun se on tullut täysin yllättäen. Siellä on lapsia ja perheitä katsomossa. Järjen käyttö oli todella vähissä kyseiseltä faniryppäältä, joka päätti tämän toteuttaa.

Lounais-Suomen poliisi kertoi maanantaina kirjanneensa tapauksesta rikosilmoituksen. Poliisi tutkii tapausta nimikkeellä varomaton käsittely.

Kunnaksen mukaan Lukko tuomitsee teon jyrkästi.

– Selvitys on käynnissä. Katsotaan, mitä jatkotoimia siitä seuraa, Kunnas sanoo.

– Tuo ei kuulu katsomoon, sillä vahingoitetaan oikeasti terveyttä. Pamaukset olivat niin rajut, että se on ihmisten terveydelle vaarallista toimintaa. Pitäisi ymmärtää kantaa vastuuta.

Rikoslain mukaan varomattomasta käsittelystä rangaistuksena on sakkoa tai enintään kuusi kuukautta vankeutta. Jos tekijät saadaan selville, myös Lukko aikoo reagoida.

– Aivan varmasti tulee sanktioita. Porttikielto pitkäksi aikaa Lukon halliin.

Aiemmin uutisoitiin, että tapahtuman järjestysmiehet olisivat poistaneet hallista yhden mieshenkilön tapauksen jälkeen. Kunnaksen mukaan miehen henkilöllisyys on tallessa. Hänen tarkempaa rooliaan tapahtuneeseen selvitetään.

Poliisi kertoi tiedotteessaan tutkivansa tapausta tallenteiden avulla. Kunnas kertoo televisiokameroiden ja valvontakameroiden tallentaneen tapahtumia. Tekijöillä oli kuitenkin tapansa suojautua.

– On ilmeisesti tapahtunut niin, että kyseinen tilanne on jotenkin suojattu siten, että henkilöä voi olla vaikea erottaa. Kyse ei ole yksittäisestä henkilöstä, vaan on  useampi henkilö, jotka ovat toimenpiteestä tienneet.

Poliisin mukaan ei ole tiedossa, että paukkupommit olisivat räjähtäessään aiheuttaneet tilapäisiä kuulovaurioita lukuun ottamatta vahinkoja. Kunnas kertoo yhden henkilön valittaneen tinnitusta pelin jälkeen.


Lue myös:

    Uusimmat