Mies halusi pitää uhrille "puhuttelun" huhupuheiden takia, hakkasikin tämän kuoliaaksi metalliputkella: 10,5 vuotta vankeutta

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut vankeuteen miehen, joka hakkasi metalliputkella toisen miehen kuoliaaksi juhannusviikolla Ruokolahdella.

Syytetty kertoi istuneensa iltaa porukassa, jossa oli kuullut huhun, että uhri oli houkutellut lapsia kotiinsa. Mieskin tunsi uhrin, mutta kertoi olleensa tämän kanssa vain harvoin tekemisissä.

Jossain vaiheessa iltaa seurue lähti käymään uhrin luona. 

Kertomukset vierailun syystä ja kulusta vaihtelivat. Osa porukasta ei muistanut puhetta lapsista vaan arveli, että tarkoituksena oli toivottaa hyvää juhannusta. Yksi mukana olleista kertoi, että he olivat keskustelleet uhrin kanssa puolisen tuntia oven läpi. Syytetty sanoi, että kun uhri ei ollut avannut ovea tulijoille, he olivat lähteneet pois.

Kaikki liian humalassa apua soittaakseen

Syytetty kertoi saaneensa ajatuksen, että menee takaisin uhrin luo "pitämään hänelle puhuttelun" kuulemiensa puheiden vuoksi. Mies murtautui sisälle rikkomalla ulko-oven lasin, jolloin uhri miehen mukaan tuli vastaan metalliputken kanssa.

Oikeuden mukaan mies sai metalliputken käsiinsä ja iski sillä uhria päähän useita kertoja. Miehen mukaan uhri oli kuitenkin edelleen elossa, kun hän lähti pois.

Mies palasi illanviettopaikkaansa vaatteet uhrin veressä, mutta paikalla olleiden mukaan kaikki olivat niin humalassa, ettei avun hälyttämisestä puhuttu. 

Yhden todistajan mukaan syytetty kävi yöllä saunassa ja puki sen jälkeen veriset vaatteet uudelleen päälleen. 

Kun poliisi seuraavana päivänä haki miehen tämän kotoa, mies oli edelleen samoissa vaatteissa.

Oikeus katsoi, ettei tekoon liittynyt varsinaisesti harkintaa tai suunnitelmallisuutta, mutta miehen täytyi ymmärtää, että voimakkaista iskuista pään alueelle varsin todennäköisesti seuraa uhrin kuolema. 

Rangaistuksessa huomioitiin, että asunnossa olleen verimäärän perusteella väkivalta oli ollut rajua ja että jos uhri oli syytetyn lähtiessä ollut elossa, hän oli jäänyt koviin tuskiin ja kärsimään.

Oikeus tuomitsi Marko Anssi Kullervo Itkosen, 49, taposta 10,5 vuoden vankeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat