Mies hakkasi uhrinsa vesurilla ja kuristi vyöllä – raa'asta veriteosta tuomittu elinkautisvanki pääsee ehdonalaiseen

0:45
Elinkautisvankien vapauttaminen on monimutkainen prosessi. Katso videolta, miten prosessi etenee!

Helsingin hovioikeus on tänään antamassaan ratkaisussa päästänyt elinkautiseen vankeuteen tuomitun miehen ehdonalaiseen vapauteen. Hän syyllistyi yhdeksän vuotta sitten murhaan Huittisissa.

1990 syntynyt mies tuomittiin Satakunnan käräjäoikeudessa elinkautiseen muun muassa murhasta, kahdesta ryöstöstä, kotirauhan rikkomisesta, rattijuopumuksesta ja lievästä maksuvälinepetoksesta lokakuussa 2012.

Käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi murhaan tappaessaan parikymppisen uhrinsa vesurilla hakkaamalla ja vyöllä kuristamalla.

Hän oli hakenut ennen uhrinsa metsään kuljetuttamista työpaikaltaan vesurin ja kirveen sekä ilmoittanut autokuskilleen tappoaikeensa. Hän oli toiminut tilanteessa kylmän johdonmukaisesti: mielentilatutkimuksen mukaan hän oli tekohetkellä syyntakeinen.

Veriteko tapahtui toukokuussa 2011 Huittisissa.

11 vuotta elinkautista

Miehen vapauttamispäivä on 6. kesäkuuta 2022. Siihen mennessä hän on suorittanut elinkautista vankeusrangaistusta yhteensä noin 11 vuotta. 

Ehdonalaisen vapauden koeaika ja jäännösrangaistus ovat kolme vuotta. Jos mies syyllistyy koeajallaan rikokseen, jäännösrangaistus voidaan panna täytäntöön.

Mies oli murhan tekohetkellä kolme päivää vaille 21-vuotias. Jos hän olisi jo ehtinyt täyttää 21 vuotta, hänen olisi suoritettava elinkautista vähintään 12 vuotta kymmenen vuoden enimmäisajan sijaan. Asia käy ilmi hovioikeuden ratkaisusta.

Vapauttamista puolsivat vankilan ja psykiatrisen vankisairaalan lausunnot sekä miehen moitteeton käytös vankeusaikana. Oikeuden perusteluiden mukaan mies on vankeusaikanaan aloittanut ammattitutkinnon suorittamisen ja työskennellyt vankilan ulkopuolella. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja