Kahdesta murhasta ja taposta tuomittu elinkautisvanki pääsee vapauteen – löi teräaseella kymmeniä kertoja ja leikkasi miehen niskan auki

Helsingin hovioikeus päätti tänään, että muun muassa kahdesta murhasta ja yhdestä taposta tuomittu elinkautisvanki pääsee ehdonalaiseen vapauteen tammikuussa 2022.

Hovioikeus katsoi, että miehen vapauttamista puolsi hänen rangaistusajan suunnitelmansa onnistuminen ja jo pitkään hyvin sujunut aika avolaitoksessa. Lisäksi mies oli hovioikeuden mukaan osoittanut motivaatiota suorittamillaan korkeakouluopinnoilla sekä työskentelyllään. Hovioikeuden päätöksessä kerrotaan, että mies oli myös ilmoittanut olevansa valmis sitoutumaan avohoitokontaktiin vapauduttuaan.

Kyseinen mies on ollut vapautensa menettäneenä nyt hieman yli 16 vuotta. Hovioikeus määräsi miehen vapauttamispäiväksi 31.1.2022, jolloin vankilassaoloaikaa tulee kertyneeksi noin 17 vuotta 7 kuukautta. Miehen vapauden koeaika ja jäännösrangaistus ovat kolme vuotta.

Vapauteen pääsevä elinkautisvanki tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa vuonna 2005 kahdesta murhasta, taposta sekä useammasta muusta lievemmästä teosta.

Erityisen raaka ja julma teko

Veriteot tehtiin kesäkuussa 2004 Oulun Heinäpäässä sijaitsevassa kerrostaloasunnossa ja niistä tuomittiin elinkautisesta vapautuvan miehen lisäksi myös toinen mies.

Oulun käräjäoikeuden mukaan 26- ja 27-vuotiaat miehet murhasivat kaksi oululaismiestä lyömällä heitä teräaseella useita kymmeniä kertoja. Lisäksi vapauteen pian pääsevä mies tappoi seurueeseen kuuluneen naisen.

Helsingin Sanomat kertoi vuonna 2005, että miehet kaikki kolme surmatyötä tapahtuivat parissa minuutissa. Ensin oli surmattu 42-vuotias asunnon haltija ja 35-vuotias miesvieras kymmenillä teräaseen pistoilla. Tämän jälkeen 31-vuotias nainen oli tapettu lyömällä häntä viidesti teräaseella.

Teoissa oli käytetty useita välineitä ja asunnon haltijan niska oli leikattu auki. 

Oulun käräjäoikeus katsoi, että teot olivat olleet miesuhrien osalta kokonaisuudessaan törkeitä ja erityisen raa’alla ja julmalla tavalla tehtyjä, joten miehet tuomittiin murhista.

Oikeus katsoi miesten syyllistyneen murhan lisäksi muun muassa eläinsuojelurikokseen ja vahingontekoon.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja