Mies häirikkösoitteli hätäkeskukseen ja yritti napata poliisin aseen itselleen – tuomittiin kahdesta tapon yrityksestä 3,5 vuoden vankeuteen

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi hätäkeskusta häiriköineen ja poliisin aseen ottamista yrittäneen miehen vankeuteen.

Oikeus katsoo, että 32-vuotias mies yritti tappaa virkatehtävällä olleet kaksi poliisia Turussa maaliskuussa. Mies oli ensin aiheettomasti soittanut hätäkeskukseen 16 kertaa 20 minuutin aikana, minkä jälkeen poliiseja pyydettiin ottamaan hänet kiinni häiritsevän soittelun takia.

Poliisien saavuttua miehen asunnolle oli tämä oikeuden mukaan vastustanut kiinniottoa voimakkaasti. Tilanne eteni pystypainiksi ensin miehen asunnossa, josta se siirtyi rappukäytävään. Oikeuden mukaan poliisit laittoivat miehen rappukäytävässä maahan yrittäessään saada tälle käsirautoja päälle, jolloin mies ryhtyi tavoittelemaan toisen poliisin asetta.

– Onnistunut tarttumaan (poliisin) ampuma-aseen kahvaan niin, että hänen kätensä on ollut aseen kahvalla asennossa, jossa ampuma-asetta käytetään. Repimisellään hän on saanut ampuma-aseen kotelon irtoamaan kiinnikkeistään, kirjoittaa oikeus tuomiossaan.

Syytteet murhan yrityksestä kaatuivat

Oikeus katsoo, että rimpuileva mies ei ollut enää täysin poliisien hallinnassa ja että hänellä on ollut tilanteessa uskottava mahdollisuus saada poliisin ase riistettyä itselleen.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta kahdesta murhan yrityksestä. Oikeus kuitenkin katsoi, ettei teko ollut suunniteltu tai harkittu eikä siihen liity moitittavuutta lisääviä erityispiirteitä.

Oikeus tuomitsi Jouni Juhani Niemelän 3,5 vuoden vankeusrangaistukseen kahdesta tapon yrityksestä, tietoliikenteen häirinnästä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan poliiseille yhteensä 4 000 euroa kärsimyskorvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat