Mainos

Mies haastoi naisen oikeuteen ehkäisyvalheesta – näin tuomioistuin päätti

Tahtomattaan isäksi tullut mies vaati naiselta miljoonakorvauksia henkisestä vahingosta.

Tuomioistuin päätti torstaina, että tahtomattaan isäksi tulleella miehellä ei ole oikeutta syyttää naista henkisestä vahingosta, vaikka nainen valehtelikin hänelle ehkäisypillereiden käytöstä. Naisen käytös ei oikeuden mukaan riitä miehen vaatimaan epätavalliseen vahingonkorvausvaatimukseen.

Mies otti oikeuden mukaan tietoisen riskin 

Asiakirjojen mukaan pariskunnalla oli alle kaksi kuukautta kestävä suhde vuonna 2014. Suhteen aikana pariskunta oli suojaamattomassa yhdynnässä useita kertoja sen jälkeen, kun nainen oli kertonut käyttävänsä ehkäisypillereitä. Tämä tieto sai miehen harhaanjohtavasti uskomaan, että vauva ei kuulunut naisen suunnitelmiin.

Mies veikin asian oikeuteen ja vaati naista maksamaan hänelle yli neljä miljoonaa dollaria vahingonkorvauksia harhaanjohtamisesta ja henkisestä vahingosta. Miehen mukaan ehkäisystä valehteleminen oli petos, jonka ansiosta nainen sai valita itse lapselleen isän. 

Oikeus ei kuitenkaan ollut samaa mieltä, vaan totesi, että tapahtuma ei aiheuttanut miehelle fyysisiä vammoja tai lääketieteellisesti todistettua henkistä haittaa, eikä mies näin ollen ole oikeutettu korvauksiin. Naista ei myöskään voida syyttää fyysisen tai seksuaalisen itsemääräämisoikeuden rikkomisesta, sillä mies osallistui yhdyntään vapaaehtoisesti.

Päätöksen mukaan mies otti tietoisen riskin suostuessaan suojaamattomaan yhdyntään, sillä raskauden mahdollisuus ehkäisypillereitäkin käytettäessä on aina olemassa.

Lähde: CTVNews 

***

0:34

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.