Mainos

Mies ei puhunut vaimolleen 20 vuoteen – pojan koskettava avunpyyntö muutti viimein kaiken

Japanilainen Yoshiki päätti hakea vanhempiensa erikoiseen ongelmaan apua televisiosta. 

Mitä tekisit, jos vanhempasi olisivat olleet puhumatta toisilleen jo kymmeniä vuosia? Japanilainen Yoshiki päätti hakea apua televisiosta. YouTube-käyttäjä funny japanin kääntämässä Knight Scoop -ohjelmassa poika haluaa jakaa kokemuksensa muiden kanssa. Hän kertoo, että hänen isänsä on ollut hälyttävään pitkään puhumatta vaimolleen.

– Hän on aina puhunut meille lapsille normaalisti, mutta hän ei ole koskaan sanonut sanaakaan äidilleni, 18-vuotias Yoshiki kirjoittaa.

Hänen mukaansa äiti sietää tilannetta.

– En ole koskaan kuullut vanhempieni keskustelevan. Isäni on 59 ja jää pian eläkkeelle. Pelkään, että tilanne johtaa avioeroon, kun hän eläköityy. Voitteko auttaa minua ymmärtämään, miksei isäni puhu, haluan vain, että he ovat onnellisia ja että heillä olisi normaali keskustelu.

"Jos he yhtäkkiä alkaisivat puhua toisilleen, pelästyisin"

Vanhempia on jopa videoitu kotona, ja videolta isän hiljaisuus voidaan todentaa. Videolla käy ilmi, että äiti keskustelee isälle normaalisti, muttei saa vastausta. Mies kuitenkin puhuu perheen lapsille.

– Kun olin nuori, tuo oli kaikki, mitä tiesin. Luulin, että se on normaalia. Sitten koulussa havainnoin  muiden ihmisten perheitä ja ymmärsin, että kodissani on jotakin vikaa, ohjelmassa haastateltu Yoshiki kuvaa.

Hän ei ole koskaan nähnyt keskustelua vanhempiensa välillä. Myöskään perheen 25-vuotias tytär Sumi ei ole koskaan nähnyt isänsä puhuvan äidilleen.

– Siitä on tullut normaalia, sisko kommentoi.

– Jos he yhtäkkiä alkaisivat puhua toisilleen, pelästyisin.

Ohjelman juontaja Takayama vie Yoshikin kotiin keskustelemaan aiheesta perheen äidin kanssa ensimmäistä kertaa. Äidin mukaan pari puhui vielä saadessaan toisen lapsen, mutta pian sen jälkeen hiljaisuus tuli normiksi.

– Ei ollut yhtä sattumusta tai mitään, mitä olisi tapahtunut, äiti toteaa.

Kerran äiti yritti soittaa miehelleen. Mies hiljeni välittömästi ymmärtäessään, että puhelimessa onkin hänen vaimonsa.

– Olen joskus huolissani asiasta. Entä sitten, kun lapset ovat lähteneet kotoa? Se ei ole heidän vikansa. Istumme kaikki yhdessä nyt. Huolehdin ajasta, kun olemme vain kahden.

"Olet kestänyt paljon vaikeuksia"

Ohjelma päättää viedä isän ja äidin paikkaan, jossa nämä kävivät treffeillä nuoruudessaan. Isäkin saadaan haastateltavaksi, tosin ilman äidin läsnäoloa. Isän mukaan lasten syntymä teki vaimosta hyvin kiireisen lasten kanssa.

– Olin vähän kuin kateellinen. Hieman mökötin sen vuoksi. Nyt ei kai voi kääntyä takaisin, isä selittää ja tunnustaa, että haluaisi kuitenkin puhua vaimolleen.

Mies harjoittelee keskustelua kuuntelemalla vaimonsa puhetta videolta. Aluksi hän ei kuitenkaan kykene vastaamaan edes kysymykseen ”minkä ikäinen olet”. Lopulta hiljainen isä onnistuu vastaamaan myöntävästi vaimonsa treffikutsuun.

Pari tapaa nuoruutensa puistossa ja on pitkään hiljaa, ennen kuin mies onnistuu rikkomaan kymmenien vuosien hiljaisuuden.

– Jotenkin… On kulunut pitkä aika siitä, kun me kaksi olemme puhuneet, isä tapailee lopulta.

– Olet kestänyt paljon vaikeuksia. Haluan sinun tietävän, että olen kiitollinen kaikesta.

Myös äiti tunnustaa olevansa kiitollinen. Pari sopii, että alkaa jälleen keskustella. Tunnustus saa perheen lapset kyyneliin.

YouTubessa perheen lasten naureskelua tilanteelle on kritisoitu, mutta osa kommentoijista selittää, että kyse on vain japanilaisesta tavasta reagoida hankalaan tilanteeseen.

***

0:59

2:04

Lähde: 9gag.com

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja