Mies anoi "pientä ruoka-apua" tuntemattomilta – saikin yllättäen lahjoituksena tuhansia puntia: "Ihmiset antavat viimeisen penninsä auttaakseen"

6:29
Mistä apua, kun varattomuus estää harrastamisen?

Vain etunimellä "William" tunnettu mies ripusti aitaan anomuksen, jotta saisi hieman ruokaa. Seuraukset olivat häkellyttävät.

59-vuotias mies anoi apua tuntemattomilta – ja myös sai sitä! Epätoivoisessa tilanteessa oleva, vain Williamina tunnettu mies ripusti aitaan apuanomuksen Englannin Nottinghamissa.

Anomus herätti ihmiset

William kirjoitti ohikulkijoille lapun, jossa kertoi, ettei hänellä ole ruokaa eikä sähköä.

– Arvostaisin kaikkea apua suuresti, kiitos, mies päätti viestinsä.

Lapun seurana aidassa roikkui kassi. Williamin toiveena oli ilmeisesti saada esimerkiksi muutama säilyketölkillinen papuja.

Pian auttamisintoinen sivullinen kuitenkin huomasi hänen hätänsä. Vain tuntien sisällä anomuksesta alkoi tapahtua: Williamille perustettiin Facebook-ryhmä, ja anomus levisi useisiin medioihin. William sai sähkönsä takaisin, ja hänelle sateli myös ruoka-apua.

Craig päätti alkaa auttaa Williamia. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Ei perhettä, ei ystäviä, ei rahaa..."

Williamille joulukortteja keräävän Facebook-ryhmän perusti Craig Crawford, joka kertoo tavanneensa miehen. Craigin mukaan William oli ollut kyltin ripustaessaan epätoivoinen, sillä ei ollut saanut ruokaa päiviin.

– Ei perhettä, ei ystäviä, ei rahaa, ei ruokaa, ei sähköä, ei kaasua, Craig kuvaili Facebookissa syitään auttaa. 

– Surullinen totuus on, että monet ihmiset vain kuolevat, emmekä saa edes tietää siitä. Kylmissään. Yksin. Nälkäisinä ja ilman perhettä tai rakkaita, jotka välittäisivät tai huomaisivat. Ajattele itsesi tähän osaan. Voitko kuvitella sitä tunnetta?

Craig toivookin, että ihmiset välittäisivät naapureistaan ja tarjoaisivat heille apua.

– Olemme ihmisiä. Yritetään käyttäytyä sen mukaisesti.

Kansa lahjoitti 13 000 puntaa

Craig halusi Facebook-ryhmän avulla kerätä Williamille joulukortteja. Mies haaveili saavansa Williamille esimerkiksi tuhat korttia. Moni tarttuikin tilaisuuteen, ja Craigin perustamalle joukkorahoitussivulle alkoi suorastaan sataa lahjoituksia.

Craig jakoi videon Williamin kotoa, missä hänen hengityksensä höyrysi. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Craigin ajatuksena oli alun perin ollut kerätä Williamille myös  2500 puntaa, mutta kansa lahjoitti pian 13 000 puntaa – eli noin 15 000 euroa.

Moni antoi vähästään. William sai jopa punnan lahjoituksen yksinhuoltajalta; mukana oli viesti, jossa todettiin: "Anteeksi, tämä ei ole paljon, olen tuhansia velkaa itsekin, mutta mitä on yksi ekstrapunta".

Craig kiitteli koskettavista lahjoituksista, joita antoivat ihmiset, joilla itselläänkään ei ole rahaa tuhlattavaksi. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Craig on luvannut todisteita rahojen käyttämisestä

Mirrorin mukaan rahalla autetaan paitsi Williamia, myös muita samassa tilanteessa olevia. Craig on luvannut julkaista todisteita siitä, että William todella sai rahansa.

Haastattelussa Craig totesi, että vaikka hänen sydäntään särkee Williamin vuoksi, tuntuu hyvältä todistaa ihmisten hyväntahtoisuutta.

– Ihmiset antavat viimeisen penninsä auttaakseen. Se tekee olon nöyräksi, ja olen ylpeä nähdessäni, että yhteisömme vetää yhtä köyttä auttaakseen ihmistä, joka kaipaa apua. Tämä on upea esimerkki siitä, mitä sosiaalinen media voi tehdä, Craig sanoo.

Daily Mailin mukaan Williamin serkku on nähnyt otsikot ja suunnittelee vierailua tämän luo. Williamille on myös järjestetty apua tukien hakemista varten.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja