Mies, älä huolehdi kaljustasi – tutkimus paljasti mairittelevia puolia ajellusta päästä

Tutkijat osoittivat, että kalju viehättää ja vetää puoleensa, kertovat muun muassa Independent- sekä Thrillist-sivustot.

Yhdysvaltalaisen Pennsylvanian yliopiston vuonna 2017 tekemä tutkimus on mukavaa luettavaa kaikille kaljuille, kaljuuntuville tai kaljuuntumista pelkääville miehille. Tutkimuksen mukaan kaljut miehet nimittäin viehättävät sekä miehiä että naisia.

Tutkijat arvelevat kaljuihin miehiin tunnetun vedon syyksi sen, että kaljuuntumista pidetään mystisenä. Vastapuolessa koettu mystisyys saatetaan liittää itsevarmaan ja hallitsevaan ihmiseen.

Kaljuuteen liitettiin monia hyviä ominaisuuksia

Tutkimukseen osallistui yhdysvaltalaisia nais- ja miesopiskelijoita. Osallistujat arvioivat miehistä otettujen kuvien perusteella, kuinka viehättäviltä, itsevarmoilta ja hallitsevilta he vaikuttivat.

Osallistujat arvioivat tutkimuksen ensimmäisessä osiossa sekä luonnollisesti kaljut että digitaalisesti kaljuiksi muokatut miehet hallitsevammiksi ja vahvemmiksi kuin paksuilla tai ohenevilla hiuksilla varustellut verrokkinsa.  

Toisessa osassa tutkimusta osallistujille näytettiin kuvia samoista miehistä hiusten kanssa sekä hiukset digitaalisesti poistettuina. Kaljuiksi muokattuja miehiä pidettiin hallitsevampina, pidempinä ja vahvempina kuin mitä heidän ajateltiin olevan hiukset päässään.

Tutkimuksen kolmannen osan tulokset eivät ole kaljuja miehiä kohtaan niinkään imartelevia. Kävi nimittäin ilmi, että hiusten ajelu sai miehen vaikuttamaan keskimäärin neljä vuotta ikäistään vanhemmalta.

Nappaa videolta vinkit miesten juhlapukeutumiseen.

8:07

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja