Kuinka paljon nuoren miehen kaljuus häiritsee? Naiset vastaavat

Saako kaljuna seuraa? Naiset vastasivat lukijamme kysymykseen.

"Onko alle kolmekymppisellä ”keskikaljulla” mahdollisuuksia löytää kumppani? Toisin sanoen, kuinka paljon miehen kaljuus naisia häiritsee?" kysyy Mies 26v.

Näin raati vastasi:

"Kaikki tai ei mitään – se häiritsee, jos on pälvikalju ja asiaa yrittää peitellä vaikka tukka alkanut vetäytyä. Kaljut miehet voivat olla hyvinkin seksikkäitä, sellaisella miehekkäällä tavalla: mieti vaikka jotain Bruce Willisiä, Vin Dieseliä jne.  Atleettinen kroppa, parransänki ja pilkettä silmäkulmassa, niin kalju ei haittaa. Mieluummin kalju kuin joku tosi nolo kampaus. Miehen asenne ratkaisee, itsevarmuus viehättää naisia eli kannattaa olla sinut oman kaljuutensa kanssa. Omakin mieheni on kalju ja siitä huolimatta (tai ehkä juuri siksi?) tajuttoman kuuma."
– Nainen, 28, avoliitto

"Hei 26v. Ei kaljuus häiritse. Se, että ei hyväksy itseään (ja kaljuuttaan) häiritsee enemmän. Yksi surullisimmista ilmiöistä on kaljuuntuva mies, joka yrittää pitää henkihievereillään kiinni haihtuvista haituvistaan ja kasvattaa esimerkiksi pitkät hiukset, vaikka päälaki paistaa. Pahinta on, jos hän yrittää peittää kaljunsa vetämällä näitä hiuksia kaljun ”eteen”. Jos kaljuuntuminen uhkaa, kannattaa luottaa luontoon ja vetää vaikkapa kokonaan kaljuksi – ja pyrkiä siihen, ettei ulkonäkö muistuta suomileijona-suomalaista."
– Nainen, sinkku, 28

"Maailmassa on naisia riittämiin ja samoin myös erilaisia mieltymyksiä. Osa naisista pitää kaljuista miehistä, kun toiset taas eivät pidä. Ihan samoin kuin osa miehistä pitää enemmän naisista, joilla on pitkä tukka lyhyen tukan sijaan. Jos hiuksesi ovat selkeästi todella harvat, niin kannattaa ehkä leikata hiukset kokonaisuudessaan pois. Se ei varmaan nimittäin ole kenenkään mielestä kovinkaan seksikästä, jos vetää esimerkiksi pidempiä hiuksiaan kaljun päälle. Oman poikaystäväni hiukset ovat hieman harventuneet tässä vuosien varrella, muttei se minua haittaa. Jos hänen hiuksensa harvenevat vielä entisestään saatan ehdottaa hänelle hiusten leikkuuta kokonaisuudessaan, koska mieluummin täysin kalju, kun sellainen todella harva tukka."
– Nainen, 26, parisuhteessa

"Mielestäni kaljuus on yhtä lailla mielipideasia kuin ulkonäkö muutenkin. Minua henkilökohtaisesti ei haittaisi yhtään kaljuuntuminen, onhan tosi monella edessä joka tapauksessa joskus! Mun mielestä kalju mies voi olla tosi kuuma. Jos alkaa kaljuuntua, niin voisi ehkä silloin olla paremman näköistä, jos vetää kokonaan kaljuksi tai siiliksi. Turha ainakaan yhtään yrittää peitellä tai häpeillä sitä. Eli lyhyesti: ei häiritse. Varmasti löydät ihanan kumppanin itsellesi."
– Nainen, 24, sinkku

"Mitä? Kaljut miehethän ovat seksikkäitä!"
– Nainen, 35, naimisissa

"Tämä ongelma on harvinaisen helppo ratkaista: Aja koko pää kaljuksi! Minua häiritsisi, jos miehellä olisi keskikalju – täysin riippumatta siitä, minkä ikäinen mies on. Sillä ei ole merkitystä kiilteleekö ajeltu pää siihen tapaan, että olisi pääteltävissä, etteivät siihen hiukset kasvakaan. Kaikki pois, sanon minä!"
– Nainen, 26, naimisissa

"Jos on keskikalju, niin voisiko ne loputkin hiukset ajaa pois? Siis olla rehellisesti ihan kokonaan kalju. Mielestäni tämä on tyylikkäämpää kuin se, että päälaki on paljas ja korvien tasolla sitten tuuheaa karvaa, jälkimmäisestä voi kieltämättä tulla vähän vanhahtava vaikutelma… Tuskinpa se kumppanin löytäminen kuitenkaan keskikaljustakaan jää kiinni."
– Nainen, 27, avoliitossa

"On totta kai! Lähipiirissäni on kaksi alle kolmekymppisenä keskeltä päätä kaljuuntunutta, ja molemmat ovat löytäneet rakkaan vierelleen. Harvemmin sitä tuollaiset pienet yksityiskohdat häiritsevät, jos persoona on mukava ja kiinnostava."
– Nainen, 27, avoliitossa

"Ihan semmosta vaan, että ottaisitko itse naisen, jonka parisuhde on kaljuudesta kiinni?"
– Nainen, 29, parisuhteessa

Lue myös:

    Uusimmat