Mainos

Mies aikoo uida Atlantin yli - varusteenaan haita hämäävä märkäpuku

Ben Hooper unelmoi lapsena uivansa valtameren yli. Nyt 38-vuotiaana hän toteuttaa unelmaansa.

Englantilainen entinen poliisi Ben Hooper lähtee uimaan lauantaiaamulla Senegalista kohti Brasiliaa. Atlantin ylittäminen uimalla kestää noin neljä kuukautta. Taitettava matka on 3220 kilometriä. Jos Hooper onnistuu toteuttamaan unelmansa, hänestä tulee ensimmäinen ihminen, joka on uinut valtameren yli.

The Guardianin haastattelema Hooper kertoo pelkäävänsä epäonnistumista, vaikka uskookin onnistuvansa.

– Minusta tuntuu, että olen syntynyt uimaan valtameren yli, sanoo Hooper.

Ben Hooperin matka valtameriuimariksi on ollut pitkä. Vauvana hän oli kuolla kolme kertaa ja viisivuotiaana hän melkein hukkui uima-altaaseen. Hukkumisen läheltä-piti-tilanne sisuunnutti Hooperin, joka ei suinkaan alkanut välttä vettä, vaan päätti uida valtameren yli.

Määrätietoista harjoittelua

Jäätyään pois poliisivoimien palveluksesta Hooper alkoi tavoitella lapsuusunelmaansa vakavissaan.

Loputtomien uimahalliharjoitusten lisäksi Ben Hooper on käynyt Floridassa harjoittelemaa avovesiuintia. Harjoituskilometrejä onkin kertynyt kaikkiaan 12 000.

Huolelliseen valmistautumiseen on kuulunut myös musiikin valinta. Yhteistyössä Hartpury Collegen kanssa Hooper on selvittänyt, mikä musiikki avittaa hänet parhaaseen suoritukseen. Tehtyjen mittausten mukaan Eminemin kuuntelu kohensi Hooperin suoritusta kymmenen prosenttia. Tämän lisäksi vesitiiviiseen mp3-soittimeen ladataan Prodigya ja Faithlessiä.

Luonnollisesti Hooper on varautunut myös kohtaamaan hain. Hänelle on varta vasten suunniteltu erikoismärkäpuku, jonka pitäisi vähentää haihyökkäyksen todennäköisyyttä. Märkäpuku on näet kuvioitu niin, että hain on vaikea havaita uimaria.

– En ole turhan huolestunut merieläimistä, kunnioitan niitä. Olen jo kohdannut haita ja meduusoja, ja olen yhä hengissä, sanoo Hooper.

Ben Hooper ei toki ole vesillä yksin. Hänellä on huoltojoukot veneessä. Suunnitelman mukaan Hooper ui 12-14 tuntia vuorokaudessa. Hän aikoo uida yhtenäisesti kuusi tuntia, levätä kaksi ja uida sitten taas kuusi tuntia. Taukojen aikana vene ei etene, joten lopulta Hooper tulee todella uineeksi valtameren yli.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.