Mielitkö paremmille kalavesille? Asiantuntija neuvoo, minne suunnata!

Kokenut kalamies Martti Lohi neuvoo harrastajia suuntaamaan myös ulkomaille saaliin perässä.

– Jos Tyynenmeren lohilajit kiinnostavat, kannattaa suunnata Kanadaan tai Alaskaan. Siellä on todella hienot mahdollisuudet lohikalojen pyyntiin, Martti Lohi vinkkaa.

Atlantin lohta kalamies suosittelee pyytämään Tenon lisäksi Venäjältä, Kuolan niemimaalta. Sieltä kalaa tulee paljon, jos ajoitus on oikea.

– Oma viimeisin reissuni sinne ei mennyt ihan putkeen, sillä lähdimme matkaan vähän liian aikaisin. Kalat eivät olleet vielä nousseet. Joessa ei näkynyt kalan kalaa, lämpötila oli nollassa ja kahluuhousut vuotivat. Reissun toiseksi viimeisenä päivänä lohet alkoivat kuitenkin nousta, Lohi muistelee.

Vaikka ajoitus meni vähän pieleen, jäi muistoksi sentään 12-kiloinen lohi.

Suomen kalavesistä Lohi suosittelee Saaristomerta, esimerkiksi Särkisaloa ja Taalintehdasta.

– Sieltä nousee hyvin haukea. Saaristomerellä on paljon erilaisia vesistöjä, joten kalastus huonollakin säällä onnistuu. Lisäksi siellä on upea luonto ja hyviä majoituspalveluja.

Opas auttaa

Lohi suosittelee oppaan hankkimista aina, kun menee uuteen paikkaan kalastamaan. Matkatoimistot ovat järjestäneet varta vasten kalastusretkiä joihinkin kohteisiin, kuten Vancouveriin. Omatoimimatkailija taas löytää oppaita paikan päältä.

– Opas on ehdoton, vaikka se kukkaroa kirpaiseekin. Ja jos ulkomaille mielii, kannattaa tutustua kohteeseen etukäteen mahdollisimman hyvin. Kalastuslehdistä ja netistä löytyy paljon tietoa, Lohi neuvoo.

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat