Tulikuuman Roope Hintzin NHL-tilastoissa hämmentävä fakta – vain Leon Draisaitl on pysynyt kyydissä

Dallas Starsin suomalaishyökkääjä Roope Hintz on intoutunut huimaan vireeseen viimeisen kymmenen pelin aikana. Hän on noussut suomalaisten maalipörssin jaetulle kärkipaikalle.

Pääkuvan video: Roope Hintz ja Nashville Predatorsin Mikael Granlund ylsivät hirmutehoihin NHL-kierroksella Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä.

Läpimurtonsa jo viime kaudella aloittanut Hintz paukutti tynkäsesongilla 41 peliin 43 pistettä. Syksynä näytti, ettei Hintz pääse samanlaisiin pistekeskiarvoihin tällä kaudella, kun hänellä oli ensimmäisen kymmenen pelin jälkeen kasassa vain vaivainen yksi syöttöpiste. 

Sen jälkeen suunta kääntyikin vahvasti nousuun. Viimeisissä kymmenessä pelissä Hintz on jäänyt kerran ilman pisteittä. Ajanjakson aikana on syntynyt komeat kymmenen maalia ja neljä syöttöä. Ainoastaan Edmonton Oilersin supertähti ja maali- sekä pistepörssin kärkinimi Leon Draisaitl on pysynyt mukana samassa maalitahdissa.

Hintzin johtama Starsin ykkösketju on ollut koko liigan parhaita hyökkäyskolmikoita. Jo viime kaudella yhdessä pelannut Jason Robertson – Roope Hintz – Joe Pavelski -kolmikko on löytänyt taas yhteisen sävelen.

Koko joukkue on Hintzin pisterupeaman aikana aloittanut nousun kohti Keskisen divisioonan kärkeä. Stars porskuttaa viiden ottelun voittoputkessa. Viimeisistä kymmenestä pelistä on tullut seitsemän voittoa ja kolme tappiota.

Lue myös:

    Uusimmat