Mielenosoitukset kielletty Pariisissa – kaupunkilaiset vastasivat näyttävästi

0:22

YK:n huomenna Pariisissa alkavaan ilmastokokoukseen kokoontuu noin 150 päättäjää. Pariisissa mielenosoitukset ovat kiellettyjä muutaman viikon takaisten terrori-iskujen takia, mutta pariisilaiset löysivät kuitenkin tavan osoittaa tukensa ilmastonmuutoksen torjumiselle.

Yli 200 000 pariisilaista sekä esimerkiksi ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä puhunut paavi Franciscus ja YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon asetti tyhjät kenkänsä Place de la Republique-aukiolle. Hiljainen mielenosoitus korostaa, että myös pariisilaisilla on viesti YK:n ilmastokokoukseen osallistuville päättäjille. Eräs paikalle saapunut aktivisti oli pukeutunut enkeliksi ja piti kylttiä, jossa luki "hiili tappaa". 

Sadattuhannet ihmiset eri puolilla maailmaa ovat osoittaneet tänään mieltä huomenna Pariisissa alkavien ilmastoneuvotteluiden vauhdittamiseksi. Mielenosoittajat ovat olleet liikkeellä muun muassa Sydneyssä, Berliinissä, Soulissa ja Rio de Janeirossa. 

Myös Suomessa järjestettiin ilmastomielenosoituksia useilla paikkakunnilla, muun muassa Helsingissä, jossa tilaisuuteen osallistui arviolta 1500 ihmistä. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja