Mielenosoitukset jatkuivat Yhdysvalloissa, ainakin kymmeniätuhansia protestoijia liikkeellä – marsseihin uskaltauduttiin myös etelän pikkukaupungeissa

1:53
Videolla George Floydin muistotilaisuutta käsittelevä juttu perjantailta.

Yhdysvalloissa kymmenet tuhannet ihmiset kokoontuivat lauantaina suuriin mielenosoituksiin eri puolilla maata.

Guardian-lehden mukaan liikkeellä oli jopa satoja tuhansia ihmisiä.Yhdysvaltalaismediat kertovat mielenosoitusten sujuneen pääosin rauhallisesti.

New York Timesin mukaan kaupungin kaduilla oli vielä tuhansia ihmisiä öisen ulkonaliikkumiskiellon alettua illalla kahdeksalta.

Washington Postin mukaan pääkaupungissa protesteihin osallistui ainakin 10 000 ihmistä.

Rasismia ja poliisin harjoittamaa väkivaltaa vastustavat mielenosoitukset jatkuvat maassa jo toista viikkoa.

Protestit alkoivat Minneapolisissa sen jälkeen, kun mustaihoinen George Floyd kuoli poliisin painettua häntä polvella niskasta pidätystilanteessa. Kyseistä poliisia syytetään toisen asteen murhasta, mikä Suomessa vastaa tappoa.

Kolme muuta poliisia ovat saamassa syytteet avunannosta toisen asteen murhaan. Kaksi poliiseista auttoi pitelemään Floydia. Kolmas seisoi lähettyvillä, mutta ei puuttunut tilanteeseen.

Protesteja Ku Klux Klanin ydinseuduilla

New York Timesin mukaan mielenosoituksia on järjestetty suurten kaupunkien lisäksi myös pienillä paikkakunnilla. Protesteja on uskaltauduttu järjestämään myös kaupungeissa, joissa rasistisella Ku Klux Klanilla ja valkoisen ylivallan kannattajilla on vankka historia.

Lehden mukaan noin sata mielenosoittajaa oli liikkeellä esimerkiksi Texasin Vidorissa. Noin 10 000 asukkaan pikkukaupunki nousi 1990-luvulla laajasti uutisiin, kun valkoisten asuttamalle asuinalueelle muuttaneita mustia peloteltiin ja häirittiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja