MTV:n kirjeenvaihtaja keskellä New Yorkin protesteja – mielenosoittajat pelkäävät, että ryöstely ja paikkojen hajottaminen vievät kaiken huomion

MTV:n kirjeenvaihtaja Mari Karppinen New Yorkin prostesteissa:"Mielenosoittajia pelottaa, että ryöstely vie tärkeimmän viestin" 2:08
Katso videolta MTV:n kirjeenvaihtajan terveiset keskeltä New Yorkin protesteja.

Yhdysvalloissa poliisiväkivaltaa ja rasismia vastustavat mielenosoitukset ovat jatkuneet pääosin rauhallisina, mutta joissain kaupungeissa tapahtui yhteenottoja ja ryöstelyä. New Yorkissa presidentti Donald Trumpin uhkailut lähettää armeija kaduille ei ole hiljentänyt protesteja, MTV:n kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo. 

– Meidän täytyy taistella vastaan! kuuluu mielenosoittajien huudot New Yorkin kaduilla.

Karppisen mukaan protestoijat ovat rauhanomaisesti marssineet läpi Manhattanin ja aikovat jatkaa sitä koko päivän. Heitä kuitenkin huolettaa, että yöllä joukkoon liittyy ihmisiä, jotka haluavat ryöstellä ja hajottaa paikkoja.

– Mielenosoittajia pelottaa, että se vie sen koko tärkeimmän viestin, mikä näissä protesteissa on, Karppinen sanoo.

– Ja se on se, että Yhdysvalloissa on liian monta George Floydia, liian monta afroamerikkalaista ihmistä, joka joutuu pelkäämään poliisia ja aivan erilaista väkivaltaa kuin valkoinen väestö.

Afroamerikkalainen George Floyd menehtyi viikko sitten Minneapolisissa pidätystilanteessa, jossa poliisivirkailija piteli polveaan miehen niskan päällä useiden minuuttien ajan. Videolle päätynyt tilanne käynnisti laajoja mielenosoituksia, jotka levisivät muihin osavaltioihin.

Ulkonaliikkumiskielto astuu New Yorkissa voimaan iltakahdeksalta, ja sen toivotaan rauhoittavan tilannetta yön aikana. 

Katso jutun alussa olevalta videolta MTV:n kirjeenvaihtajan terveiset keskeltä New Yorkin protesteja.

Lue lisää:

Lue myös:

    Uusimmat