Microsoft julkaisi uuden sukupolven HoloLens 2 -lasinsa

Microsoft on odotetusti esitellyt seuraajan HoloLens-laseilleen tänään MWC-messujen alla. HoloLens 2 on ulkoisesti samankaltainen, mutta muutoin pitkälti uudistunut laite.

Edeltäjänsä tavoin myös HoloLens 2 toimii itsenäisesti ilman avustavia laitteita. Ulkoisesti laite muistuttaa edeltäjäänsä, mutta käyttömukavuuden tasapainottamiseksi akku on nyt siirretty laitteen takaosaan ja takaraivon puolelle.

HoloLens 2 tarjoaa entistä tarkemman katselukokemuksen ja tarkkuudeksi on ilmoitettu 47 pikseliä astetta kohti. Uutuuslasit kykenevät 2K-tarkkuuden kuvantoistoon ja 52 asteen katselukulmaan silmää kohden, mikä on selkeä parannus edeltäjän 720p-tarkkuuteen ja 30 asteeseen. Tarkkuus on parantunut myös esimerkiksi käsien liikkeiden tunnistamisessa, mikä mahdollistaa entistä tarkemman käytön.

Mukana on Qualcommin Snapdragon 850 -prosessori yhdessä toisen sukupolven eritoten lisättyä todellisuutta varten suunnitellun erillisen suorittimen kanssa. Mukana on myös sisäänrakennettu äänentoistojärjestelmä ”spatiaalisella äänentoistolla”, joka eläytyy lisättyyn todellisuuteen ja osaa tunnistaa käyttäjänsä äänen.

HoloLens 2 ladataan USB-C-liitännän avulla ja se tukee Wi-Fi-yhteyksiä (802.11ac), mutta ei mobiilidatayhteyksiä. Lasit painavat 566 grammaa, mikä on rahtusen vähemmän kuin edeltäjämalli. Sisäänrakennettu akku tarjoaa yhdellä latauksella noin kolme tuntia käyttöaikaa.

Microsoftin mukaan uusi HoloLens 2 on mennyt eteenpäin etenkin komukaansatempaavuuden, käyttömukavuuden että tarjoamiensa palveluiden osalta. Viimeisimmästä esimerkkinä Microsoft esitteli Dynamic 365 Guides -sovelluksen, jonka avulla esimerkiksi työnantajat voivat kehitellä omia lisätyn todellisuuden oppituntejaan työntekijöilleen. Dynamic 365 Layout puolestaan mahdollistaa virtuaalisten esineiden ”jättämisen” vaikkapa pöydälle siten, että esine on samassa paikassa vielä myöhemminkin, vaikka maailmaa tarkastelisi eri HoloLens 2 -lasien läpi.

Tulevaisuudessa Microsoft aikoo kehittää muitakin uusia palveluita HoloLens 2 -laseilla käytettäviksi. Lisäksi yhtiö mainitsi suunnittelevansa seuraavan HoloLens-mallin julkistamista seuraavien kolmen vuoden kuluessa.

HoloLens 2 julkaistaan vuoden 2019 aikana ja ennakkotilaus on jo mahdollista, vaikka tarkkaa julkaisupäivänmäärää ei vielä kerrottukaan. HoloLens 2 maksaa 3 500 Yhdysvaltain dollaria, eli noin 3 100 euroa.

Microsoft esitteli samalla myös uuden Azure Kinect -laitteensa ohjelmistonkehittäjille. Azure Kinect sisältää kaksi kameraa, jotka yhdessä kykenevät edistyneeseen liiketunnistukseen. Ohjelmistonkehittäjät saavat käyttöönsä Microsoftin vuosien varrella parannellun tekoälyn luodakseen uusia sovelluksia muun muassa sairaanhoidon tai tehdastuotannon tarpeisiin. Lisätietoja Azure Kinectistä on saatavilla Microsoftin verkkosivuilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja