Microsoft hylkää idean Windowsin merkittävästä uudistuksesta – Setsin kehitystyö päättyy

Pitkän odotuksen jälkeen Microsoft on nyt ilmoittanut, että sen Windows 10 -uudistus Sets on lopullisesti kuopattu. Microsoftin työntekijät vahvistivat asian Twitterissä.

Microsoft ei ole näillä näkymin tuomassa välilehtiin perustuvaa Sets-uudistustaan ensinkään jakeluun. Uudistuksen ideana oli tuoda välilehdet osaksi sovelluksia niin että esimerkiksi tiettyyn projektiin liittyvät asiakirjat, verkkosivut, tiedostot ja sovellukset olisi voinut halutessaan avata yhden yhdistetyn ikkunan alle yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, jonka pariin olisi myöhemmin helppo palata.

Sets olisi ollut vahvasti riippuvainen Microsoftin UWP-pohjaisesta Edge-selaimesta, jonka avulla kaikki haut ja välilehtien avaamiset olisi tehty. Sittemmin Edgeä on kuitenkin alettu kehittää avoimeen lähdekoodiin perustuvalla Chromium-tekniikalla, jonka kanssa UWP mielessä luotu Sets ei olisi ollut yhteensopiva. Nyt Microsoft näyttääkin vahvistaneen, että Sets on ainakin toistaiseksi kuopattu.

On toki mahdollista, että Sets tulisi Windows 10:n osaksi myöhemmin, kenties Edge-selaimesta irrallisena toimintona. Alun perin Setsin piti tulla jakeluun jo huhtikuussa 2018, mutta uudistusta lykättiin teknisten ongelmien vuoksi. Nyt koko suunnitelma näyttää perutun.

Lue myös:

    Uusimmat