Mainos

Microsoft hakee yhtiön ylijäämäteknologiasta kiinnostuneita

Microsoftin tavoitteena on tienata keksinnöillä, jotka muuten jäisivät hyödyntämättä.

Ohjelmistojätti Microsoft on ilmoittanut ryhtyvänsä myymään oman ydinalueensa ulkopuolelle jäävää teknologiaa aloitteleville yrityksille. Yhtiön mukaan se tekee yhteistyötä myös Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran kanssa löytääkseen nuoria yhtiöitä, jotka voisivat olla kiinnostuneita Microsoftin tutkimusyksiköiden kehittämästä teknologiasta.

Microsoftin tavoitteena on tienata keksinnöillä, jotka muuten jäisivät hyödyntämättä. Sitran lisäksi yhtiö tekee yhteistyötä ainakin vastaavan irlantilaisen organisaation kanssa.

- Me annoimme kolmelle irlantilaisyhtiölle lähdekoodiamme testattavaksi ja myöhemmin annoimme sen oikeudet yhdelle niistä, Softedge Systemsille, kertoo johtaja David Harnett Microsoft IP Venturesista.

Harnett kertoo odottavansa, että ainakin kaksi muuta samantyyppistä sopimusta solmitaan ennen heinäkuuta.

Microsoft on ollut asian tiimoilta yhteydessä myös Malesiaan, Hongkongiin ja Singaporeen. Tarjolla olevat tekniikat on listattu yhtiön internetsivuille.

Yritysmaailmassa ei ole yleistä, että isot teknologiayritykset myyvät ylijäämäteknologioitaan maksimoidakseen tutkimusinvestoinneista saatavan hyödyn.

- Uskomme, että olemme ensimmäinen ohjelmistoyritys, joka tekee tätä, Harnett sanoo.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.