Mick Schumacherilta kovaa puhetta alkukauden heittopussista: Kimi Räikkönen tähtäimessä

0:36
Näin Kimi Räikkönen kommentoi aika-ajosuoritustaan Espanjan GP:ssä

Kahdella tulokaskuljettajalla kauteen lähtenyt, ensi kauteen täysillä keskittyvä Haas on jäänyt alkukaudella odotetusti F1-sarjan hännänhuipuksi. Mick Schumacher kuitenkin uskoo, että kauden edetessä on odotettavissa paljon nyt nähtyä parempaa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Ranskan GP 18.-20.6.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Ranskan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Schumacher ja Nikita Mazepin ovat olleet kahta poikkeusta lukuun ottamatta aika-ajoissa sijoilla 19 ja 20. Imolassa AlphaTaurin Yuki Tsunoda jäi viimeiseksi ajettuaan ulos aika-ajojen alkuhetkillä. Eilen Espanjassa Schumacher onnistui jättämään Williamsin Nicholas Latifin taakseen.

Schumacherin mukaan on mahdollista, että Haas-tallin auto nähdään vielä tämän kauden aikana 15 parhaan joukossa ja aika-ajojen toisessa osiossa.

– Se on ehdottomasti realistinen tavoite. Olisin pettynyt, mikäli niin ei kävisi, Schumacher sanoi Motorsportin mukaan.

Tämä on varsin kovaa puhetta, kun ottaa huomioon, että Schumacher on ollut aika-ajoissa 0,447:n, 0,568:n, 0,665:n ja 0,796 sekunnin päässä jatkopaikkaan oikeuttavasta 15. sijasta.

Kun erot suhteuttaa vielä ratojen pituuksiin, Schumacherin toistaiseksi paras aika-ajosuoritus nähtiin Imolassa. Lauantain noteeraus Espanjassa oli kauden toiseksi paras.

Schumacher perustaa rohkean näkemyksensä siihen, että hän hävisi 17:nneksi sijoittuneelle Alfa Romeon Kimi Räikköselle vain 0,200 sekuntia.

– Jos ottaa huomioon, että tämä rata ei ole meidän parhaimpiamme, pystyimme tekemään hyvän kierrosajan. Olimme melko lähellä Kimiä.

Schumacher uskoo, että olisi ollut täydellisellä kierroksella Räikkösen edellä. Arvio on sikäli kohdallaan, että jos laskee yhteen hänen kolmen yrityksensä parhaat sektoriajat, laskennalliseksi kierrosajaksi tulee 1:18,899, joka on 0,018 sekuntia Räikköstä parempi.

– Olemme oikealla tiellä, ja voimme olla tyytyväisiä suorituskykyyn. Toivottavasti yllämme toiseen osioon seuraavissa 19 kisassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja