Mick Schumacher pyörittelee kohuttua venäläiskuskia mennen tullen – tallipomo selittää: "Auto ei ole kovin hyvä"

Haas-tallin alkukausi on ollut juuri niin vaikea kuin ennakkoon arveltiin. Tallin tulokaskuljettajista Mick Schumacher on kuitenkin ollut huomattavasti Nikita Mazepiniä nopeampi.

Kolmena ensimmäisenä GP-viikonloppun Schumacher on lyönyt Mazepinin aika-ajoissa 0,460, 0,518 ja 0,824 sekunnilla. Kauden avauskisassa Bahrainissa Mazepin keskeytti ulosajoon jo ensimmäisellä kierroksella kolmannessa mutkassa. Imolassa hän hävisi Schumacherille 40 sekuntia, Portugalissa yli minuutin.

Tallipäällikkö Günther Steiner arvelee erojen johtuvan siitä, että Schumacher pystyy sopeutumaan auton käytökseen Mazepiniä nopeammin.

– Kaikki me tiedämme, että auto ei ole kovin hyvä – ja olemme sanoneet niin alusta lähtien. Niin vaikeaa kuin kollegoillani onkin, toivoisin, että meillä olisi heidän autonsa, Steiner sanoi Crash-sivuston mukaan.

– Meidän täytyy yrittää saada Nikitan auto yhä paremmin tasapainoon. Auto on erittäin epävakaa mutkiin sisään käännettäessä, ja Mick pystyy ehkä hallitsemaan sen paremmin, kun taas Nikitalla on vähän vaikeampaa. Nikita haluaa luottaa siihen, että takapää pitää. Jos autoon ei luota, sitä on erittäin vaikea ajaa näissä nopeuksissa.

Steinerin mukaan Haasin päätavoite tällä hetkellä on saada Mazepin tuntemaan olonsa kotoisammaksi autossaan. Mazepinille irvailevan sivuston mukaan venäläiskuljettaja on pyörähtänyt tämän kauden aikana jo kymmenen kertaa.

– Meidän täytyy ymmärtää, miksi Mick saa Nikitaa enemmän autosta irti ja miten auto on säädetty. On liian aikaista asettua jommankumman kuljettajan taakse, koska sen jälkeen meille sanotaan, että Mick on ykköskuljettajamme, ja tilanne ei ole se. Heillä on tasavertaiset mahdollisuudet.

– Heillä molemmilla on sama auto, ja niin se tulee olemaankin. Tämä on vasta neljäs GP-viikonloppu, eli liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei kannata tehdä. Toki Mick on tällä hetkellä edellä, mutta olen melko varma, että saamme myös Nikitan vauhtiin.

Lue myös:

    Uusimmat