Mick Schumacher näreissään F1-kauden poikkeavasta piirteestä – "Ei hyvä"

Mick Schumacherille F1-sopimus, Hamiltonille korvaaja kilpailevasta tallista – asiantuntija avaa uusimpia F1-käänteitä 7:00
Videolla juttua Mick Schumacherin F1-sopimuksesta.

Mick Schumacher on yksi maaliskuussa alkavan F1-kauden mielenkiintoisimmista nimistä. Viime vuonna F2-sarjan mestaruuden voittanut Schumacher on puhutellut formulapiirejä jo usean vuoden ajan. Michael Schumacherin pojan F1-debyyttiä varjostavat kuitenkin normaalia tiukemmat rajoitukset.

21-vuotias Schumacher aloittaa F1-uransa Haas-tallissa. Taustalla on vahva Ferrari-kytkös.

Haasille muun muassa moottorit ja vaihdelaatikot toimittava Ferrari päätti sijoittaa Schumacherin yhdysvaltalaistaustaiseen talliin. Schumacher muodostaa Haasin kuljettajakaksikon yhdessä venäläisen Nikita Mazepinin kanssa.

Yksi asia kuitenkin hiertää F1:n seitsenkertaisen maailmanmestarin Michael Schumacherin poikaa. Nimittäin erikoisjärjestelyt.

– Meillä on nyt vain kolme testipäivää normaalin kuuden tai kahdeksan sijaan. Se meinaa sitä, että ennen avauskisaa saan ajaa puolet siitä, mitä muut saisivat normaalisti testata.

– Ei hyvä, Schumacher totesi muun muassa GP Blogin mukaan.

F1:n talvitestit on tarkoitus ajaa maaliskuussa Bahrainissa. Sama paikka toimii myös kauden avauskisan näyttämönä.

Saksalaiskuski Schumacher on tulevalla kaudella valokeilassa – erityisesti  hänen taustojensa takia. Tätä varten Schumacher olisi toivonut parasta mahdollista valmistautumisaikataulua.

– Säännöt ovat sääntöjä. Pitää vain sopeutua tähän nykysysteemiin. Yritän vain saada mahdollisimman paljon kilometrejä alleni, Schumacher mietti.

Lue myös:

    Uusimmat