Michelin-tähtikokki vinkkaa: Tällaista ruokaa valmistaisin illallisvieraille

Joulun pyhien jälkeen ja uuden vuoden tienoilla moneen suomalaiskotiin saapuu illallisvieraita. Hell's Kitchen -sarjasta tuttu Michelin-tähtikokki Sauli Kemppainen antoi omat vinkkinsä siihen, kuinka juhlavieraita voi hemmotella illallispöydässä.

Hell's Kitchen -sarjan huippukokki Sauli Kemppainen toivoo, että suomalaiset panostaisivat jatkossa enemmän perinneruokiin. Etenkin erilaiset pataruoat ovat Kemppaisen mukaan sekä äärimmäisen herkullisia että yllättävän helppo valmistaa illalliselle.

– Lihapadat on ihan älyttömän hyviä, Kemppainen vinkkaa.

Pataruoat valmistuvat uunissa hitaasti ja tästä syystä moni ei uskalla tarttua lihapadan asettamaan haasteeseen. Kemppainen muistuttaa, että pitkästä valmistusajasta huolimatta lihapata ei vaadi juurikaan vaivaa. Huippukokki kehottaakin sujauttamaan padan uuniin kypsymään jo aamusta, jotta illalla vieraita odottaisi murea ja juhlava pataruoka.

– Pataan ei tarvita muuta kuin kuutioitua lihaa, sipulia, juureksia ja jotain lientä. Lihapadan valmistamisessa ei ole mitään vaikeaa, sillä ruoka kypsyy itsekseen uunissa, Kemppainen muistuttaa.

Älä pilaa pataruokaa vedellä

Kemppainen muistuttaa, että pataruoka on kuitenkin yllättävän helppo pilata yksinkertaisella virheellä.

– Karjalanpaistia muistuttaviin ruokiin ei ole pakko laittaa vettä nesteeksi. Vesi ei yksinkertaisesti maistu miltään! Kemppainen toteaa.

Huippukokki kunnioittaa perinteisiä suomalaisia reseptejä koko sydämestään, mutta toivoo, että kotikeittiöissä kiinnitettäisiin huomiota kehitykseen, joka ruoanlaitossa on vuosien varrella tapahtunut. Vanhoja perinnereseptejä ei ole syytä tuijottaa sokeasti.

– Minä kunnioitan perinneruokia, mutta täytyy muistaa, että nykyään kokit ovat kehittyneempiä ja monesta asiasta ollaan opittu ajattelemaan uudella tavalla. Tietysti tänä päivänä pataruokaan lisätään juuri lihalientä, sillä silloin pata muuttuu juhlaruoaksi makunsa puolesta, Kemppainen toteaa.

– Ei ennen oltu vielä niin fiksuja, että oltaisiin osattu ajatella, että mistä ruokaan saisi makua vielä enemmän, Kemppainen muistuttaa.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat