Michelin-tähtikokki vinkkaa: Tällaista ruokaa valmistaisin illallisvieraille
Joulun pyhien jälkeen ja uuden vuoden tienoilla moneen suomalaiskotiin saapuu illallisvieraita. Hell's Kitchen -sarjasta tuttu Michelin-tähtikokki Sauli Kemppainen antoi omat vinkkinsä siihen, kuinka juhlavieraita voi hemmotella illallispöydässä.
Hell's Kitchen -sarjan huippukokki Sauli Kemppainen toivoo, että suomalaiset panostaisivat jatkossa enemmän perinneruokiin. Etenkin erilaiset pataruoat ovat Kemppaisen mukaan sekä äärimmäisen herkullisia että yllättävän helppo valmistaa illalliselle.
– Lihapadat on ihan älyttömän hyviä, Kemppainen vinkkaa.
Pataruoat valmistuvat uunissa hitaasti ja tästä syystä moni ei uskalla tarttua lihapadan asettamaan haasteeseen. Kemppainen muistuttaa, että pitkästä valmistusajasta huolimatta lihapata ei vaadi juurikaan vaivaa. Huippukokki kehottaakin sujauttamaan padan uuniin kypsymään jo aamusta, jotta illalla vieraita odottaisi murea ja juhlava pataruoka.
– Pataan ei tarvita muuta kuin kuutioitua lihaa, sipulia, juureksia ja jotain lientä. Lihapadan valmistamisessa ei ole mitään vaikeaa, sillä ruoka kypsyy itsekseen uunissa, Kemppainen muistuttaa.
Älä pilaa pataruokaa vedellä
Kemppainen muistuttaa, että pataruoka on kuitenkin yllättävän helppo pilata yksinkertaisella virheellä.
– Karjalanpaistia muistuttaviin ruokiin ei ole pakko laittaa vettä nesteeksi. Vesi ei yksinkertaisesti maistu miltään! Kemppainen toteaa.
Huippukokki kunnioittaa perinteisiä suomalaisia reseptejä koko sydämestään, mutta toivoo, että kotikeittiöissä kiinnitettäisiin huomiota kehitykseen, joka ruoanlaitossa on vuosien varrella tapahtunut. Vanhoja perinnereseptejä ei ole syytä tuijottaa sokeasti.
– Minä kunnioitan perinneruokia, mutta täytyy muistaa, että nykyään kokit ovat kehittyneempiä ja monesta asiasta ollaan opittu ajattelemaan uudella tavalla. Tietysti tänä päivänä pataruokaan lisätään juuri lihalientä, sillä silloin pata muuttuu juhlaruoaksi makunsa puolesta, Kemppainen toteaa.
– Ei ennen oltu vielä niin fiksuja, että oltaisiin osattu ajatella, että mistä ruokaan saisi makua vielä enemmän, Kemppainen muistuttaa.
Lue myös:
Uusimmat
-
00:56
Celine Dionin ja Lady Gagan duetto jäi haaveeksi
-
00:47
Olympiatuli syttyi kuumailmapalloon Pariisin kaatosateessa – vakavasti sairas Celine Dion huipensi avajaiset
-
00:24
Olympiatulen sytyttäjät paljastuivat! Nolo moka väritti avajaisten huipennusta
-
00:01
Kysely: Lähes puolet suomalaisista pitää oman kunnan terveyspalveluja riittämättöminä
-
23:59
YK: Yli 180 000 palestiinalaista on joutunut pakenemaan taisteluja Etelä-Gazassa muutaman viime päivän aikana
-
23:23
Savonlinnan oopperajuhlissa helteet tuovat oman haasteensa Olavinlinnassa esiintymiseen – Torikka: Happi loppuu
-
23:01
Suomalainen startup-yritys muokkaa sinilevästä aurinkorasvan raaka-ainetta
-
22:12
Raju kulissifarssi julki kesken Pariisin seremonian – "Tämä on häpeällistä"
-
22:01
Kim Kardashian julkaisi näyttäviä otoksia Italiasta: "Seksipommi on astunut villaan"
-
21:58
"Pystyi hädin tuskin kävelemään" – nainen syötti koiransa hengiltä Uudessa-Seelannissa
-
21:55
Räväkät otteet Seinellä! Katso kuvat Suomen olympiajoukkueen avajaisriemusta
-
21:54
Trump vakuutti Netanjahulle voivansa järjestää asiat Lähi-Idässä, jos hänestä tulee presidentti
-
21:06
Muistatko Alexian? Uh La La La -hitti villitsee edelleen
-
21:05
Suomen keihästoivolta onnistunut veto olympialaisten kynnyksellä: "Tehoja oli"
-
21:03
Kerava pystytti omat asuntomessut peruutettujen tilalle - yli puolet uudesta kaupunginosasta viheraluetta
-
20:30
MTV seuraa: Pariisin olympialaisten avajaisissa esiintyi suomalainen viulisti
-
20:01
Huumeita, strippareita ja alkoholia – tosi-tv-tähti Scott Disick muistelee rankkoja aikojaan
-
19:41
Kaksi lasta löydettiin elottomana vedestä Vantaan Kuusijärveltä
-
19:31
Patrik Laineesta ilouutinen
-
19:20
Kolme ämpäriä joka päivä poimiva Prania ja Mari odottavat sukulaisiaan marjanpoimintaan Suomeen: "Ei heitä päästetä – on ikävä!"
-
Lataa lisää